Κορονοϊός: Με παραίτηση απειλούν νοσοκομειακοί γιατροί στη Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Με παραίτηση απειλούν νοσοκομειακοί γιατροί στη Θεσσαλονίκη

Επικαλούνται την κόπωση από τις εξαντλητικές εφημερίες

Με παραίτηση προειδοποιούν 18 ιατροί του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, επικαλούμενοι την κόπωση από τις εξαντλητικές εφημερίες.

Όπως ανέφερε ιατρός του νοσοκομείου στην ΕΡΤ, πρόκειται κυρίως για παθολόγους, οι οποίοι δηλώνουν εξουθενομένοι, ενώ κρούουν και τον κώδωνα του κινδύνου για τις επισφαλείς συνθήκες αντιμετώπισης των ασθενών με Covid. Παράλληλα επισημαίνουν, ότι τέθηκαν σε αναστολή πολλοί συνάδελφοι τους, με αποτέλεσμα να εργάζονται λιγότεροι και υποστηρίζουν, ότι δεν υπάρχει σχέδιο από την κυβέρνηση.


Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο επίταξης υπηρεσιών υγείας από συγκεκριμένες ειδικότητες ιδιωτών γιατρών, εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση στην σχετική πρόσκληση. Το θέμα θα τεθεί επί τάπητος στην τηλεδιάσκεψη που θα έχουν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με τους ιατρικούς συλλόγους της Βόρειας Ελλάδας. Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, θα ζητηθεί από τους ιδιώτες να έρθουν να βοηθήσουν, προσφέροντας σε ένα ωράριο που τους βολεύει.

Οι ειδικότητες που ζητούνται στα νοσοκομεία, είναι αναισθησιολόγοι, παθολόγοι, πνευμονολόγοι και γενικοί γιατροί, ενώ οι σύλλογοι ζητούν να πάρει ευελιξία ως προς τα ωράρια των γιατρών, λόγω και των υποχρεώσεων που έχουν στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Εν τω μεταξύ, μια «ανάσα» δόθηκε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου ανοίγουν κλίνες ΜΕΘ με την έλευση τεσσάρων εντατικολόγων από την Αθήνα. Μία πολύ δύσκολη εφημερία ολοκληρώθηκε στις 8:00 το πρωί στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Περισσότεροι από 200 πολίτες προσήλθαν στα εξωτερικά ιατρεία. Ενδεικτικό είναι, ότι το νοσοκομείο ξεκίνησε την εφημερία του με δύο διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» που πήρε την σκυτάλη, η ΜΕΘ είναι γεμάτη, ενώ υπάρχουν και 10 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.