Σοφία Δρέττα: Μας έβαζαν να κατουράμε τις πληγές των χεριών μας για να ξανακάνουμε την άσκηση

Σοφία Δρέττα: Μας έβαζαν να κατουράμε τις πληγές των χεριών μας για να ξανακάνουμε την άσκηση

Πυρ και μανία είναι η αθλήτρια της ενόργανης με την Βασιλική Μιλλούση και τον σύζυγό της Λευτέρη Πετρούνια

Πυρ και μανία παραμένει η Σοφία Δρέττα για την Βασιλική Μιλλούση και τον σύζυγό της, Λευτέρη Πετρούνια, καθώς θεωρεί ότι αποσιωπούν τις βίαιες μεθόδους από τους προπονητές στην ενόργανη γυμναστική. Πιστεύει ότι δεν βοηθούν το άθλημα να «καθαρίσει», όπως φάνηκε με όσα σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή (05/11) στην εκπομπή «T-Live».

Η Σοφία Δρέττα, η οποία είναι μια από τους 35 περίπου αθλητές που καταγγέλλουν την κακοποιητική συμπεριφορά που είχε δεχθεί από πρώην προπονητή της τόνισε αρχικά: «Με πέταγε πάνω σε στρώματα ή στο πάτωμα, άλλες φορές με άρπαζε από τα μαλλιά και με έσερνε…».

Στην συνέχεια η αθλήτρια αναφέρθηκε στη Βασιλική Μιλλούση και τον Λευτέρη Πετρούνια λέγοντας: «Αρχικά, θέλω να πω ότι είναι δύο μεγάλοι αθλητές που έχουν κρατήσει το άθλημα ζωντανό και είμαστε ευγνώμονες όλοι οι Έλληνες. Μας στενοχωρεί όμως, που αυτά τα δύο παιδιά δεν έχουν βγει να υποστηρίξουν τους συναθλητές τους που ήταν τόσα χρόνια μαζί στις ίδιες εγκαταστάσεις. Μας λυπεί το γεγονός, γιατί ήμασταν στα ίδια γυμναστήρια, ακόμα κι αν δεν ήμασταν στις ίδιες ομάδες, βιώσαμε με τα ίδια μας τα μάτια τις ίδιες σκηνές και είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι γίνονται τέτοιες δηλώσεις. Αισθάνομαι ότι είναι ένας τρόπος αθέμιτης προβολής που θέλει να τραβήξει την προσοχή. Αυτό το αναφέρω γιατί ακόμα και με την κ. Μιλλούση είχαμε τον ίδιο προπονητή κάποια στιγμή. Τον οποίο εγώ καταγγέλλω στο υπόμνημά μου. Περάσαμε από τα χέρια του. Δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να λένε ότι δεν είδαν, δεν άκουσαν και… αν υπήρξαν αυτές οι περιπτώσεις, και ότι λυπούνται. Συγκαλύπτουν καταστάσεις και δεύτερον είναι αδιανόητο να λένε ότι οι αθλητές που βγαίνουν και μιλούν για τις κακοποιητικές συμπεριφορές δεν ήταν επιτυχημένοι».

«Μας έβαζαν να κατουράμε τις πληγές των χεριών μας»

Το μεσημέρι της Δευτέρας, η Σοφία Δρέττα βρέθηκε για άλλη μια φορά στο πλατό του T-Live και ανέφερε αρχικά μεταξύ άλλων: «38 άνθρωποι καταγγέλλονται, κανένας προπονητής δεν έχει βγει να πει ότι έστω λένε ψέματα αυτοί οι άνθρωποι. Δεν είναι περίεργο; Στην ενόργανη κάθε χρόνο τουλάχιστον ανεβαίνουν στο κλιμάκιο τουλάχιστον 5-10 παιδιά. Αυτή τη στιγμή στην ενόργανη έχουμε τον Πετρούνια, τον Μάρα, τον Τσολακίδη και τον Μελισσανίδη. Δεν είναι περίεργο που τόσα χρόνια δεν έχουμε Ελληνίδα αθλήτρια κάποια διεθνή ή ολυμπιακή θέση μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια και βγαίνουν μόνο κάποιοι άνδρες ανά πέντε ή δέκα χρόνια;» ανέφερε η Σοφία Δρέττα.

«Μήπως επειδή τελικά ο ξυλοδαρμός είναι τόσο έντονος; Μήπως επειδή μας έβαζαν να κατουράμε τις πληγές των χεριών μας για να ανέβουμε στο όργανο να ξανακάνουμε την άσκηση; Μήπως όλοι βγήκαν τελικά με κάποιο πρόβλημα; Εμείς οι περισσότερες κοπέλες περάσαμε νευρική ανορεξία γιατί μας έβαζαν να μην τρώμε και τρώγαμε οδοντόκρεμα ή μας έβαζαν να μην πίνουμε νερό και μας έδιναν να πίνουμε διουρητικά χάπια;» είπε η αθλήτρια στο T-live.