Κορονοϊός – Βόλος: Συναγερμός για κρούσματα σε ασθενείς της παθολογικής μη covid κλινικής

Κορονοϊός – Βόλος: Συναγερμός για κρούσματα σε ασθενείς της παθολογικής μη covid κλινικής

Δεν έχουν απαγορευτεί τα επισκεπτήρια

Επί ποδός βρίσκεται το νοσοκομείο του Βόλου, λόγω της διασποράς κορονοϊού στην Α΄ Παθολογική Κλινική μη covid.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, μετά από έλεγχο με rapid test που έγινε σε ασθενείς, προέκυψαν τέσσερις ή πέντε θετικοί.

Η θετικότητα στα τεστ κινητοποίησε την ιατρική κοινότητα του νοσοκομείου, η οποία προχώρησε σε μοριακό έλεγχο των ασθενών που βρέθηκαν θετικοί, έτσι ώστε να βεβαιωθεί για το ακριβές και αληθές του αποτελέσματος.

Μέσα στις κλινικές του νοσοκομείου Βόλου και κατά το προηγούμενο κύμα της πανδημίας είχαν εντοπιστεί μολύνσεις ασθενών, εκείνο που όμως προξενεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι δεν έχουν απαγορευτεί τα επισκεπτήρια. Μάλιστα αυτό που ισχύει είναι να ζητείται rapid test 48ωρου για τους εμβολιασμένους επισκέπτες και για τους ανεμβολίαστους μοριακό, το οποίο θα επαναλαμβάνεται ανά δυο ημέρες.

Σημειώνεται ότι από τους μαζικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στο Βόλο, εντοπίστηκαν 37 θετικοί πολίτες στον ιό SARS CoV-2, από τα συνολικά 557 άτομα που ελέγχθηκαν.

Η μαζική δειγματοληψία έγινε στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου στο Δήμο Βόλο. Αφορούν σε 15 γυναίκες και 22 άντρες με διάμεση ηλικία τα 30 έτη.