Συγκλονίζει η γυναίκα που γέννησε διασωληνωμένη: «Ο πλακούντας είχε θρόμβους, το μωρό δεν μπορούσε να αναπνεύσει»

Συγκλονίζει η γυναίκα που γέννησε διασωληνωμένη: «Ο πλακούντας είχε θρόμβους, το μωρό δεν μπορούσε να αναπνεύσει»

«Ήμουν τόσο βαριά που δίνανε στον άνδρα μου 30% πιθανότητα να ζήσω»

Τεράστιος είναι ο πόνος των γονιών της 37χρονης εγκύου 38χρονης Ελένης, της ανεμβολίαστης εγκύου από την Κατερίνη που κατέληξε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, από επιπλοκές του κορονοιού.

Την ίδια ώρα συγκλονίζει η μαρτυρία της γυναίκας που γέννησε διασωληνωμένη.

Η Δήμητρα ήταν η δεύτερη περίπτωση εγκύου παγκοσμίως, που νόσησε, διασωληνώθηκε και γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι διασωληνωμένη στην εντατική του Αττικού Νοσοκομείου.

«Ήμουν 6 μηνών όταν κόλλησα κορονοϊό. Χειροτέρεψα και έπρεπε να διασωληνωθώ στην εντατική μαζί με το έμβρυο. Ήμουν τόσο βαριά που δίνανε στον άνδρα μου 30% πιθανότητα να ζήσω και κάποια στιγμή έφτασε το οξυγόνο 36%. Ποιος ζει με 36% οξυγόνο; Ποιος ζει; Ποιος;», δηλώνει τώρα στον ΑΝΤ1.

Πριν από επτά μήνες, στο 3ο κύμα της πανδημίας ακόμη όπου οι έγκυες δεν είχαν πρόσβαση στα εμβόλια, μολύνθηκε με τον ιό και έφτασε πολύ κοντά στο θάνατο. Έμεινε 28 ημέρες διασωληνωμένη και τελικά –από θαύμα όπως λέει-  βγήκε νικήτρια. Οι στιγμές που περιγράφει από τότε σοκάρουν και σήμερα στέλνει μόνο ένα μήνυμα προς όλες τις εγκύους: να κάνουν το εμβόλιο.

«Είχε γεμίσει και ο πλακούντας μου θρόμβους εσωτερικά και δεν μπορούσε να αναπνεύσει το παιδί και δεν έπαιρνε αέρα. Κινούνταν και κλωτσούσε αφύσικα το παιδί μέσα στην κοιλιά και σπάσανε τα νερά, γέμισε όλο το κρεβάτι αίματα και φωνάξανε όλοι πανικόβλητοι «γεννάμε». Αν ήμουν εμβολιασμένη θα είχα αποφύγει να έρθω τόσο κοντά στο θάνατο», περιγράφει.