Έγκλημα στη Νέα Ερυθραία: Σοκάρει η ψυχρή ομολογία του δράστη – «Του είπα μου έχεις κάνει μάγια και τον πυροβόλησα»

Έγκλημα στη Νέα Ερυθραία: Σοκάρει η ψυχρή ομολογία του δράστη – «Του είπα μου έχεις κάνει μάγια και τον πυροβόλησα»

«Τα ξίφη και τα δρεπάνια τα είχα καθώς εκπαιδευόμουν σε ιαπωνικές πολεμικές τέχνες», κατέθεσε ο δολοφονικός «Σαμουράι»

Παθαίνει σοκ κανείς μόλις μάθει την κατάθεση του δράστη στο έγκλημα στη Νέα Ερυθραία και όσα είπε για τον ψυχρό τρόπο που λειτούργησε. Ο «Σαμουράι» μπορεί να εκπαιδευόταν στις ιαπωνικές πολεμικές τέχνες, όμως περίστροφο σκότωσε τον υπάλληλο φυσικού αερίου και τραυμάτισε άλλο ένα άτομο.

Ο άνθρωπος που τραυματίστηκε δεν ήθελε να πιστέψει ότι ο δράστης είχε πράγματι κανονικό όπλο.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στην κατάθεση του ο δράστης είπε ότι πήγε στο σπίτι του συναδέλφου του θύματος οπλισμένος. Αφού είδε και τους δύο άνδρες, είπε στο θύμα «ξέρω ότι μου έχεις κάνει μάγια» και αφού εκείνος αρνήθηκε, πλησιάζοντάς τον, τότε τον πυροβόλησε εν ψυχρώ με το περίστροφό του.

Αναλυτικά η κατάθεσή του:

«Τότε ανέβηκα στο σπίτι μου, πήρα το περίστροφο και πήγα προς το σπίτι του Πλακαντωνάκη καθώς γνώριζα πως θα τους έβρισκα κάπου εκεί έξω. Φτάνοντας εκεί κοντά, τους είδα και τους δύο έξω από ένα άλλο σπίτι. Τότε είπα στο Βασίλη, «ξέρω ότι μου έχεις κάνει μάγια». Άμεσα αυτός μου είπε όχι εγώ και κινήθηκε προς το μέρος μου. Τότε εγώ έβγαλα το περίστροφο και πυροβόλησα προς αυτόν, νομίζω τρεις φορές τα πόδια, καθώς δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω και μετά ο Πλακαντωνάκης μου είπε «έχεις τρελαθεί» και εγώ του έριξα νομίζω δύο ή τρεις φορές τα πόδια ή προς το γοφό.

Μετά γύρισα σπίτι και προσπαθώ να χαλαρώσω λίγο, επίσης ξαναγέμισα το περίστροφο το οποίο είχε αδειάσει, σε περίπτωση που μου επιτεθούν. Επειδή άκουγα φασαρία που έξω ξανά κατέβηκα και βρισκόμενος στην πυλωτή είδα αστυνομικούς. Οπότε προκειμένου να μην με πυροβολήσουν βλέποντας το όπλο, το άφησα στην πυλωτή πήγα προς αυτούς και παραδόθηκα. Το όπλο και τα φυσίγγια τα είχα προμηθευτεί για αυτοπροστασία από έναν αλλοδαπό πριν περίπου έξι μήνες δεν θέλω ωστόσο να πω πως τον λένε γιατί φοβάμαι για τη ζωή μου. Τα ναρκωτικά τα έχω για προσωπική μου χρήση καθώς είμαι χρήστης ναρκωτικών και τα είχα προμηθευτεί χθες από την Περιοχή του Αγίου Σωτήρος στο Μενίδι. Τα άλλα αντικείμενα όπως τα ξίφη τα δρεπάνια τα είχα καθώς εκπαιδευόμουν σε ιαπωνικές πολεμικές τέχνες».