Επίθεση με βιτριόλι: Κανένα ελαφρυντικό στην Έφη Κακαράντζουλα

Επίθεση με βιτριόλι: Κανένα ελαφρυντικό στην Έφη Κακαράντζουλα

Η απόφαση των δικαστών ήταν ομόφωνη όπως και αυτή για την ενοχή της για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απείθεια

«Όχι» στο αίτημα της Έφης Κακαράντζουλα να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου είπε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η απόφαση των δικαστών ήταν ομόφωνη όπως και αυτή για την ενοχή της για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απείθεια.

Οι δικαστές λίγο νωρίτερα άκουσαν τον εισαγγελέα της έδρας, Χαράλαμπο Μαστραντωνάκη να ζητεί να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στην κατηγορούμενη. Ο εισαγγελικός λειτουργός εξέφρασε τη θέση ότι η σύννομη ζωή δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο αλλά με τον ουσιαστικό σεβασμό στα προστατευόμενα από το κράτος έννομα αγαθά, ώστε το έγκλημα που έχει τελέσει να είναι η μοναδική παραφωνία.

Ο κ. Μαστραντωνάκης χαρακτήρισε αβάσιμο το αίτημα της 36χρονης σημειώνοντας ότι αποδείχθηκε πως η κατηγορούμενη επί ένα χρόνο παρακολουθούσε την Ιωάννα και τον 40χρονο με τον οποίο διατηρούσε περιστασιακή σχέση χωρίς δεσμεύσεις.

«Στην απολογία της είπε ότι παρακολουθούσε και την Ιωάννα και τον Επαμεινώνδα. Αυτό το γεγονός φανερώνει ουσιαστική εκτροπή, δόλια και υπολογισμένη εκτέλεση του εγκληματικού της σχεδίου για να πραγματοποιήσει τον εκδικητικό της σκοπό όπως αποδείχθηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας και συμπλήρωσε: «Η συμπεριφορά της αυτή δεν συνιστά μεν ποινικώς αξιολογούμενη συμπεριφορά αλλά αναιρεί την έννοια του πρότερου σύννομη βίου».

Ο εισαγγελέας καταλήγοντας στην αγόρευση του πρότεινε την καταδίκη της κατηγορούμενης σε κάθειρξη 15 ετών για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ποινή φυλάκισης έξι μηνών για αυτό της απείθειας.