Πέθανε η ζωγράφος Εύα Διβάρη μετά από ατύχημα στο σπίτι της

Πέθανε η ζωγράφος Εύα Διβάρη μετά από ατύχημα στο σπίτι της

Απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών

Αναπάντεχο ήταν το τέλος της ζωής της ζωγράφου, Εύας Διβάρη, καθώς άφησε την ύστατη πνοή της σε ηλικία 73 ετών, έπειτα από ατύχημα που είχε στο σπίτι της. Η ταφή της θα πραγματοποιηθεί με πολιτική κηδεία σε ανοικτό χώρο την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, στις 12:30, στο Νεκροταφείο Βύρωνα.

Η Εύα Μελά, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό, έγραψε: «Δεν μπορώ να δεχτώ ότι έφυγε από τη ζωή η συνάδελφος, η πάντα παρούσα, Εύα Διβάρη. Πάντα γεμάτη με ζωή και στόχους, πάντα δημιουργική και γελαστή. Στη μνήμη της, δύο φωτογραφίες από την ΄Εκθεση "Άνθρωποι, Χρώμα και Σίδερο" που από το 2006 ως το 2015 γίνονταν κάθε χρόνο μέσα στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, από την κίνηση εικαστικών καλλιτεχνών "Πέρα(σ)μα" και τα συνδικάτα της Ζώνης.

Στη μία, ανήμερα Πρωτομαγιά του 2006, εργάτες ξεκουράζονται μπροστά από το τεράστιο σε μήκος έργο της Εύας, που σε μαύρο φόντο δέσποζε στην υπαίθρια έκθεση στο Πέραμα. Στην άλλη, εργάτες μεταλλουργοί, στήνουν με την καθοδήγηση της Εύας την εικαστική της εγκατάσταση μέσα στο Ναυπηγείο του Παλαιούδη».

Η Οικογένεια της Εύας Διβάρη επιθυμεί αντί στεφάνου να κατατεθουν χρήματα στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Οι τρόποι οικονομικής υποστήριξης του οργανισμού αναγράφονται στην ιστοσελίδα: https://www.hamogelo.gr/gr/el/oikonomika/