Ματαιώθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη λόγω εθνικού πένθους για την Φώφη Γεννηματά

Ματαιώθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη λόγω εθνικού πένθους για την Φώφη Γεννηματά

Είχε προγραμματιστεί για την 27η Οκτωβρίου - Εξέδωσε ανακοίνωση το υπουργείο Εσωτερικών

Ματαιώθηκε η μαθητική παρέλαση της 27ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη λόγω του εθνικού πένθους που κηρύχθηκε στη χώρα την Τετάρτη για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει τα εξής:

«Μετά την κήρυξη από τον Πρωθυπουργό της Χώρας της 27ης Οκτωβρίου ως ημέρας εθνικού πένθους για την εκδημία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, πρώην Αναπληρωτή Υπουργού, πρώην Υφυπουργού, π΄ρωην Νομάρχη Νομαρχιακής Αυοδιοίκησης Αθηνών-Πειραιώς και Βουλευτή, Φωτεινής Γεννηματά, δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση της 27ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε εθνικό πένθος την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 λόγω του θανάτου της σπουδαίας πολιτικού Φώφης Γεννηματά, που σήμερα 25/10 έχασε έφυγε από τη ζωή έπειτα από την σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο και την ραγδαία επιδείνωση της υγείας της σε διάστημα μόλις λίγων ημερών.

Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σορός της Φώφης Γεννηματά την Τετάρτη (27/10) στις 10:00 το πρωί στην Μητρόπολη και στη συνέχεια, την ίδια μέρα θα τελεστεί η κηδεία.

Η εξόδιος ακολουθία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ θα λάβει χώρα στις 14:00.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου η κηδεία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φωτεινής Γεννήματα θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη.