Κορονοϊός: Χωρίς μέτρα το προσκύνημα του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Χωρίς μέτρα το προσκύνημα του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη

Εκατοντάδες πολίτες τίμησαν τη μνήμη του πολιούχου της πόλης πολλοί εκ των οποίων χωρίς μάσκα και αποστάσεις

Παρά την επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση στην Θεσσαλονίκη και φέτος εκατοντάδες πιστοί έδωσαν το παρόν στην λιτανεία και το προσκύνημα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δημητρίου, κατά την οποία πολλοί ήταν αυτοί που δεν τήρησαν τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Η πομπή της λιτανείας των Ιερών Λειψάνων ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό και ακολούθησε διαδρομή σε κεντρικούς δρόμους πέριξ αυτού. Τα λείψανα και τις εικόνες μετέφεραν άρματα του Γ’ Σώματος Στρατού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του δήμου Θεσσαλονίκης συνοδεία. Στην πομπή, όπως μετέδωσε το grtimes.gr, συμμετείχαν μεταξύ άλλων μέλη της παμμακεδονικής ένωσης φορώντας παραδοσιακές στολές, μοναχές και χορωδίες χριστιανικών σωματείων.

Πολλοί ήταν αυτοί που βλέποντας την πομπή, έσπευσαν να καταγράφουν τις εικόνες με τα κινητά τους τηλέφωνα. Με την ολοκλήρωσή της, ακολούθησε προσκύνημα των λειψάνων εντός του Ναού από εκατοντάδες πιστούς, πολλοί από τους οποίους κατέβαζαν την μάσκα προκειμένου να ασπαστούν τα λείψανα. Το ίδιο έγινε και πριν ξεκινήσει η λιτανεία από πολλούς πιστούς που προσκυνούσαν τις εικόνες τόσο εντός όσο και εκτός του Ναού.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από πολύ νωρίς το πρωί αστυνομικοί βρίσκονται στις εισόδους του Ναού στον οποίο απαγόρευαν να μπει κάποιος πιστός χωρίς να φοράει μάσκα προστασίας. Μάλιστα, οποίοι δεν είχαν οι αστυνομικοί φρόντισαν να τους δώσουν.