Δολοφονία στη Νέα Ερυθραία: Ποινική δίωξη στον 40χρονο – Ποια κακουργήματα τον βαραίνουν

Δολοφονία στη Νέα Ερυθραία: Ποινική δίωξη στον 40χρονο – Ποια κακουργήματα τον βαραίνουν

Προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του πήρε ο δράστης

Στη δικαιοσύνη παραπέμφθηκε ο 40χρονος, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε έναν 43χρονο και τραυμάτισε έναν ακόμα που εκτελούσαν εργασίες σε εγκατάσταση φυσικού αερίου, στη Νέα Ερυθραία.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε απόπειρα και τετελεσμένη, κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και της οπλοφορίας και οπλοχρησίας, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο 40χρονος παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή από τον ζήτησε και έλαβε προθεσμία, για τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Δολοφονία στη Νέα Ερυθραία: Βρέθηκαν όπλα και σπαθιά στο σπίτι του

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, γείτονες αναφέρουν ότι και το προηγούμενο βράδυ πυροβολούσε από μπαλκόνι του σπιτιού του – όπου βρεθήκαν όπλα και σπαθιά.

«Εγώ άκουσα τον γιο μου να φωνάζει "βοήθεια μας σκοτώνει", το παιδί ήταν τελειωμένο μόνο κουνούσε λίγο τα μάτια του, έλεγα "Βασίλη μου, Βασίλη μου», δήλωσε η μητέρα τραυματία.

«Εγώ τους πυροβολισμούς άκουσα και κατέβηκα, έκαναν τα έργα και επιτόπου τους χτύπησε αλλά ειδικά σημάδευε τον έναν», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Ο δράστης, που έμενε σε πολυκατοικία στην οδό Σκουφά, φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.