Βίντεο-ντοκουμέντο της δράσης διαρρηκτών που «χτυπούσαν» καταστήματα στη νότια Αθήνα

Βίντεο-ντοκουμέντο της δράσης διαρρηκτών που «χτυπούσαν» καταστήματα στη νότια Αθήνα

Συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω 34χρονος και 38χρονη στη Νέα Σμύρνη

Ένα ζευγάρι διαρρηκτών που «χτυπούσαν» καταστήματα στη νότια Αθήνα, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, στη Νέα Σμύρνη αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής συνέλαβαν επ' αυτοφώρω 34χρονο αλλοδαπό και 38χρονη ημεδαπή, την ώρα που ο πρώτος επιχειρούσε να διαρρήξει κατάστημα, ενώ η γυναίκα τον περίμενε στο αυτοκίνητο. Μάλιστα ο 34χρονος κατά τη σύλληψή του προέβαλε σθεναρή αντίσταση.

Σε βίντεο ντοκουμέντα με «χτυπήματα» της συμμορίας αποτυπώνονται οι κινήσεις του 34χρονου, όταν έμπαινε στα καταστήματα για να κάνει ληστείες. Στο ένα από αυτά φαίνεται να έχει μπει σε καφετέρια και σχεδόν έρποντας φθάνει πίσω από τον πάγκο, που ήταν η ταμειακή μηχανή. Αφού βλέπει ότι δεν υπάρχουν χρήματα, παίρνει ένα τάμπλετ και εξαφανίζεται. Σε άλλο βίντεο, ο 34χρονος φθάνει πίσω από τον γκισέ. Παίρνει χρήματα που βρίσκει στο ταμείο κι ένα κινητό τηλέφωνο και τρέπεται σε φυγή.

Τόσο στην κατοχή του άνδρα, όσο και στο «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω από τον Αύγουστο του 2021 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, κινούμενοι με αυτοκίνητο, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, αναζητώντας τα υποψήφια προς διάρρηξη καταστήματα.

Μόλις εντόπιζαν το κατάλληλο κατάστημα, ο 34χρονος το προσέγγιζε και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα διαρρηκτικά εργαλεία, παραβίαζε τις κεντρικές θύρες ή παράθυρα αυτών και αφαιρούσε ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά. Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα της εξιχνιάστηκαν -9- περιπτώσεις (Γλυφάδα, Σαρωνίδα, Ηλιούπολη, Κορωπί, Καλύβια, Παλαιά Φώκαια και Νέα Φιλαδέλφεια).

Τα μέλη της συμμορίας είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα.