Άνοιξαν οι 5 διαθήκες του Μίκη Θεοδωράκη – Τι αναφέρει για τον Νίκο Κουρή

Άνοιξαν οι 5 διαθήκες του Μίκη Θεοδωράκη – Τι αναφέρει για τον Νίκο Κουρή

Ο παγκόσμιος μουσικοσυνθέτης ζήτησε να γίνει μουσείο το σπίτι που διέμενε στην Ακρόπολη - Πού αφήνει το αυτοκίνητό του

Νέες εξελίξεις υπάρχουν στο πολύκροτο θέμα με τις 5 διαθήκες του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς άνοιξαν την περασμένη Δευτέρα και όπως είχε πει ο δικηγόρος του η μία συμ,πληρώνει την άλλη. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει τι αναφέρει ο παγκόσμιος μουσικοσυνθέτης, μετά τον θάνατό του, για τον Νίκο Κουρή, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι γιος του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Άννας Σταματιάδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στην τελευταία διαθήκη του ο μεγάλος συνθέτης δεν αναγνωρίζει τον Νίκο Κουρή ως γιο του και δεν του αφήνει κάποιο σημαντικό περουσιακό στοιχείο.

Ωστόσο, ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει ως τελευταία επιθυμία του ο Νίκος Κουρής να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού που διατηρεί στην Κέρκυρα με σκοπό τη διάδοση του έργου του καλλιτέχνη.

Από την μεριά του, ο Νίκος Κουρής υποστηρίζει πως είναι βιολογικό παιδί εκτός γάμου του Μίκη Θεοδωράκη και σκοπεύει να το αποδείξει με εξέταση DNA.

H Μαργαρίτα Θεοδωράκη είχε απευθυνθεί στη δικαιοσύνη για να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος του εν λόγω άντρα, προκειμένου να μη μπορεί να συστήνεται ως «Νίκος Θεοδωράκης». Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή εντολή που απαγορεύει στον συγκεκριμένο άντρα να χρησιμοποιεί το επίθετο της οικογένειας Θεοδωράκη.

Η απάντηση του Νίκου Κουρή ήταν η αποστολή εξώδικης πρόσκλησης στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ζητώντας από εκείνη να επισκεφθούν μαζί έναν πραγματογνώμονα-γενετιστή, προκειμένου να γίνει τεστ DNA και να διαπιστωθεί αν υπάρχει βιολογική συγγένεια.

Θέλει για μουσείο το σπίτι που διέμενε στην Ακρόπολη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρουσίασε η Άννα Κανδύλη στο Mega, η πρώτη διαθήκη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη συντάχθηκε το 2011, ενώ η τελευταία τον Απρίλιο του 2021 και η μία συμπληρώνει την άλλη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης κάνει αναφορά και στον Νίκο Κουρή, τον «αυτοαποκαλούμενο Θεοδωράκη» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Τον ευχαριστεί που διαδίδει το έργο του και προτρέπει τους κληρονόμους του να μην του το απαγορεύσουν.

Παράλληλα, ζητά από τους οικείους του να κάνουν μουσείο το σπίτι που διέμενε απέναντι από την Ακρόπολη, ενώ το ΙΧ αυτοκίνητό το το αφήνει σε ένα ίδρυμα.