Επίθεση με βιτριόλι: Καταπέλτης ο εισαγγελέας – «Η κατηγορούμενη είχε σχέδιο εξόντωσης της Ιωάννας»

Επίθεση με βιτριόλι: Καταπέλτης ο εισαγγελέας – «Η κατηγορούμενη είχε σχέδιο εξόντωσης της Ιωάννας»

«Ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την παθούσα θεωρώντας ότι την κορόιδεψε»

Στην πορεία που ακολούθησε η Έφη Καρακάντζουλα και την οδήγησε στην αποτρόπαια επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας αναφέρθηκε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στην αγόρευση του.

«Ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την παθούσα θεωρώντας ότι την κορόιδεψε. Έκτοτε άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με βιτριόλι» είπε ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης ο οποίος με την έναρξη της αγόρευση του ανέλυσε τα πραγματικά περιστατικά που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία ενώ στο τέλος θα εισηγηθεί την ενοχή για συγκεκριμένο αδίκημα της κατηγορουμένης.

Στο δικαστήριο βρίσκεται και σήμερα η Ιωάννα Παλιοσπύρου η οποία περιμένει μια πρώτη δικαίωση από την εισαγγελική πρόταση .

Ο εισαγγελικός λειτουργός μίλησε για την κοινή καταγωγή της κατηγορούμενης με το θύμα αλλά και την εξαδέλφη της Ιωάννας που αποτέλεσε τον σύνδεσμο των δυο γυναικών.

Το πρόσωπο «κλειδί» για τον εισαγγελέα ήταν ο 40χρονος με τον οποίο η κατηγορούμενη διατηρούσε ελεύθερη σχέση και σύμφωνα με την ίδια η υποψία της ότι είχε προσεγγίσει την Ιωάννα ήταν αυτό που την οδήγησε στην επίθεση. «Με αξιοπρέπεια και σεβασμό προσπάθησε να την βοηθήσει, να την συμβουλεύσει. Μάλιστα, της έστειλε φωτογραφία και τη συνομιλία της με το Νώντα.» είπε ο εισαγγελέας αναφερόμενος στην Ιωάννα και συνέχισε περιγράφοντας πως «Η κατηγορούμενη, που ουδέποτε είχε πάψει να ανησυχεί, έστελνε μηνύματα στην παθούσα για το θέμα. Την ρωτούσε «τι κανείς με αυτόν τον άνθρωπο».

Η Ιωάννα απαντούσε ευγενικά. Ωστόσο, ο Νώντας δεν παραιτήθηκε της προσπάθειας και έστειλε και πάλι μήνυμα στην Ιωάννα».

Ο εισαγγελέας σημείωσε ότι «από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε ότι η παθούσα διατήρησε επικοινωνία με τον 40χρονο, σε αντίθεση με όσα μέχρι σήμερα πιστεύει η κατηγορούμενη.

«Εγώ πιστεύω ότι υπήρξε κάτι μεταξύ τους» είχε πει στην απολογία της. Η κατηγορούμενη ουδέποτε πείστηκε ότι δεν συμβαίνει κάτι μεταξύ των δυο. Ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την παθούσα θεωρώντας ότι την κορόιδεψε. Έκτοτε άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με βιτριόλι».

Ο εισαγγελέας, ο οποίος συνεχίζει την αγόρευση του, επεσήμανε το γεγονός ότι δεν προέκυψε ο τρόπος με τον οποίο η κατηγορούμενη προμηθεύτηκε το βιτριόλι αλλά και το εάν υπήρχαν συνεργοί. «Το δικαστήριο δεν πρέπει να το απασχολήσει το γεγονός για το εάν συνέδραμαν τρίτα πρόσωπα, αλλά ότι στα χέρια της έφτασε το δυσεύρετο χημικό υγρό» ανέφερε χαρακτηριστικά.