Κορονοϊός: Στοπ στα σενάρια για νέα μέτρα από την κυβέρνηση

Κορονοϊός: Στοπ στα σενάρια για νέα μέτρα από την κυβέρνηση

Ούτε «μωβ» περιοχές θα υπάρχουν, ούτε διπλές μάσκες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τα κρούσματα του κορονοϊού βρίσκονται στο τελευταίο διάστημα μονίμως πάνω από τις 3.000 και το γεγονός αυτό προκαλεί προβληματισμό στην κυβέρνηση, από την οποία όμως σε όλους τους τόνους έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο για νέα περιοριστικά μέτρα. Μάλιστα, οι ιθύνοντες του σχεδιασμού βάζουν στοπ στα σενάρια περί «μωβ» περιοχών και για διπλές μάσκες.

Ακριβώς αυτό εξήγησε ο Γιώργος Ευγενίδης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. «Έχουμε ακούσει τόσα πολλά όλες τις προηγούμενες μέρες και μια σεναριολογία για νέα μέτρα, με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί σε πολλές περιοχές και στη Βόρεια Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, πλην όμως σήμερα κατέστη σαφές ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει με νέα μέτρα» ανέφερε ο δημοσιογράφος του Star.

Παράλληλα, πρόσθεσε, αν και όλες τις προηγούμενες μέρες, οι πληροφορίες έφεραν μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων να εισηγούνται στην κυβέρνηση νέα σκληρά μέτρα για την πανδημία, όπως «μωβ περιοχές», διπλές μάσκες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στις κόκκινες περιοχές, να μην γίνουν παρελάσεις με κόσμο ή να γίνουν παρελάσεις μόνο με εμβολιασμένους κ.ά. σήμερα που πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής, καμία σχετική συζήτηση δεν έγινε! «Ούτε τέθηκε ζήτημα για μωβ περιοχές προκειμένου να αλλάξει ο χάρτης ούτε διπλές μάσκες ούτε παρελάσεις» τόνισε ο ρεπόρτερ του καναλιού, ο οποίος επισήμανε ότι για τις παρελάσεις, μάλιστα, δεν έγινε καν αναφορά.

«Αυτό που έγινε ήταν μια κωδικοποίηση των μέτρων, η οποία και θα ανακοινωθεί αύριο. Όταν, όμως, η κυβέρνηση λέει ότι η κοινωνία δεν θα ξανακλείσει, είναι ειλικρινής ως προς την πρόθεσή της» κατέληξε στο σχόλιό του ο δημοσιογράφος.