Νέο υπόμνημα κατέθεσε ο Σάμπυ Μιωνή στον Άρειο Πάγο

Νέο υπόμνημα κατέθεσε ο Σάμπυ Μιωνή στον Άρειο Πάγο

Ο επιχειρηματίας στρέφει για ακόμη μια φορά τα βέλη του σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία στον Άρειο Πάγο ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή επανέρχεται στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου και με νέο υπόμνημα στρέφει τα βέλη του στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο τον οποίο κατηγορεί ευθέως ότι σε συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου το 2016 του ζήτησε χρήματα.

Ο επιχειρηματίας , ο οποίος είναι ένας από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση, υποστηρίζει ότι στο πολυσέλιδο υπόμνημα του παραθέτει νέα στοιχεία αλλά και αποκαλυπτικούς διαλόγους που στηρίζουν τους ισχυρισμούς του.

Στη επίμαχη συνάντηση ,που όπως αναφέρει παρών ήταν και ο τότε υπουργός Νίκος Παππάς, ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι τα χρήματα ζητήθηκαν «εκβιαστικά» ως «έξοδα» και όχι δικαστικά έξοδα , όπως χαρακτηριστήκαν εκ των υστέρων από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να «ωραιοποιήσει» την απαίτηση.

Για πρώτη φορά ο κ. Μιωνή παραθέτει του διαλόγους - όπως αναφέρει - βάση ακριβών σημειώσεων στους οποίους, υπογραμμίζει, αποτυπώνεται ότι διημείφθη στην συνάντηση η οποία έγινε, σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από παρέμβαση του Ισραήλ για να κλείσει το θέμα της αντιδικίας του με τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη.

Σύμφωνα με το υπόμνημα του επιχειρηματία «η απαίτηση χρημάτων δεν ήταν ούτε αυθόρμητη ούτε εύλογη … Αντιθέτως χωρίς καλά καλά να έχω πει πάνω από τρεις λέξεις ο τότε υπουργός απαίτησε με τρόπο κυνικό και εκβιαστικό να πληρώσω στον Ιωάννη Φιλιππάκη τα έξοδα που είχε κάνει μέχρι τώρα, έξοδα τα οποία ωστόσο δεν όφειλα… Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απαίτησε πληρωμή χρημάτων , για τα οποία δεν υπήρχε καμια νομιμοποιητική (νόμιμη) αιτία.»

Ο επιχειρηματίας εκτιμά ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης λειτουργούσε στο πλαίσιο μιας ομάδας , ως εκπρόσωπος της.

Προσκομίζει δε, όπως σημειώνει για πρώτη φορά, έγγραφο με δήλωση των αντιδίκων του το 2018 στην οποία αναφέρουν ότι έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης σε ότι αφορά στις υποθέσεις φοροδιαφυγής του ίδιου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...