Αποφυλάκιση Πατέλη : Αντιδρούν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής – «Είναι αυτός που είπε “ό,τι κινείται σφάζεται”»

Αποφυλάκιση Πατέλη : Αντιδρούν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής – «Είναι αυτός που είπε “ό,τι κινείται σφάζεται”»

«Ανοίγει το δρόμο για να διεκδικήσουν -οι υπόλοιποι 27 καταδικασθέντες- την αποφυλάκιση αφού έχουν χαμηλότερες ποινές»

Μετά τον προβληματισμό που προκάλεσε η δικαστική απόφαση για την αποφυλάκιση του Γιώργου Πατέλη και την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μίλησαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Σαπουτζάκης και ο Κώστας Παπαδάκης.

«Ο Γιώργος Πατέλης ήταν ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, του πιο οργανωμένου τάγματος εφόδου που είχε η Χ.Α. και είναι γνωστός από ένα βίντεο όπου λέει “ότι κινείται σφάζεται”. Ήταν οργανωτής της επίθεσης εναντίον του Παύλου Φύσσα, που κατέληξε και στη δολοφονία του», δήλωσε ο κ. Σαπουντζάκης για τον Γιώργο Πατέλη, ο οποίος ένα χρόνο μετά την επιβολή 10ετούς κάθειρξης, αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του.

Αφού τον χαρακτήρισε ως ένα από τα πλέον εμβληματικά πρόσωπα της Χρυσής Αυγής, ο κ. Σαπουντζάκης, συνήγορος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, επισήμανε ότι αυτό που προκαλεί εντύπωση και μεγάλη ανησυχία είναι ότι η αποφυλάκιση έγινε κατόπιν της εισαγγελικής πρότασης ότι «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους ενόψει συγκεκριμένων συνθηκών. Είναι καταφανές ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Έγινε στο πλαίσιο της δράσης των ταγμάτων της Χρυσής Αυγής», τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος πολιτικής αγωγής, επισήμανε ότι «στη συγκεκριμένη περίπτωση το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ότι έχουμε καταδικασμένους για εγκληματική οργάνωση». Και όπως πρόσθεσε, «η αποφυλάκιση του Πατέλη ανοίγει το δρόμο για να διεκδικήσουν -οι υπόλοιποι 27 καταδικασθέντες- την αποφυλάκιση αφού έχουν χαμηλότερες ποινές».