Οικογενειακή τραγωδία στη Θέρισσο: Ισόβια στον 56χρονο παιδοκτόνο και τον 25χρονο γιο του

Οικογενειακή τραγωδία στη Θέρισσο: Ισόβια στον 56χρονο παιδοκτόνο και τον 25χρονο γιο του

Σκότωσε με μαχαίρι τον μεγαλύτερο γιο του με τη συνέργεια του μικρότερου

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου στον 56χρονο παιδοκτόνο, αλλά και τον 25χρονο γιο του, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, για την δολοφονία του άλλου γιου της οικογένειας που σημειώθηκε το Δεκέμβριο του 2020.

Η οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στη Θέρισσο Ηρακλείου, με τον 26χρονο γιο της οικογένειας να τραυματίζεται σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο και να αφήνει μετά από λίγες ημέρες νοσηλείας, την τελευταία του πνοή στην Εντατική. Ο 56χρονος σήμερα πατέρας κατηγορείτο, ότι σκότωσε με μαχαίρι τον 26χρονο γιο του, καθώς όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε προανακριτικά, βρισκόταν σε άμυνα.

Ο ίδιος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Αλέξανδρο Φουκαράκη, υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα, καθώς ο γιος του ήταν εκείνος που κρατούσε το μαχαίρι. Μάλιστα, ο 26χρονος είχε παραβατική συμπεριφορά, ενώ όπως αναφέρθηκε στην κατάθεση, ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Επίσης, σε δηλώσεις του ο κ. Αλέξανδρος Φουκαράκης, ανέφερε ότι το θύμα στο παρελθόν είχε χτυπήσει αρκετές φορές τον πατέρα του και δεν είχε αντιδράσει, ωστόσο ανήμερα των Χριστουγέννων ήθελε «να προστατέψει την οικογένεια του».

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα όσα ισχυρίστηκε λίγη ώρα αργότερα ο 24χρονο γιος. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα cretapost.gr, τόσο ο εισαγγελέας όσο και ο ανακριτής δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις και αποφάσισαν την προφυλάκισή τους.

Συχνοί οι καυγάδες μεταξύ τους

Υπενθυμίζεται ότι ο καυγάς που σημειώθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων, ήταν ανάμεσα στον 55χρονο πατέρα και τον 24χρονο γιό του, που τα έβαλαν με τον 26χρονο, επίσης γιο της οικογένειας. Ωστόσο, τα πράγματα φαίνεται να ξέφυγαν, καθώς πάνω στον καυγά ο 55χρονος πατέρας πήρε ένα μαχαίρι και τραυμάτισε τον 26χρονο γιο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το μοιραίο εκείνο βράδυ των Χριστουγέννων είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Μάλιστα, το θύμα λάμβανε φαρμακευτική αγωγή, ενώ οι καυγάδες μεταξύ τους είναι συχνοί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι πρώτα μάλωσαν έντονα τα δύο αδέλφια. Η λογομαχία μεταξύ των δύο αδελφών δεν άργησε να μετατραπεί σε συμπλοκή. Ο κατηγορούμενος αδελφός μπήκε μέσα στο σπίτι με αίματα. Τότε ο 55χρονος πατέρας βγήκε έξω από το σπίτι και άρχισε να κυνηγάει τον 26χρονο με ένα κουζινομάχαιρο, καταφέρνοντας του μαχαιριές στο σώμα.