«Θερίζει» τους νέους και ανεμβολίαστους ο κορονοϊός – Πλήρης επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα

«Θερίζει» τους νέους και ανεμβολίαστους ο κορονοϊός – Πλήρης επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα

Θεμιστοκλέους: Ξεπεράσαμε τους 12.600.000 εμβολιασμούς

Νέοι άνθρωποι και ανεμβολίαστοι «χτυπά» σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο κορονοϊός.

Μια 34χρονη γυναίκα από τα Τρίκαλα, ένας 32χρονος πατέρας δύο παιδιών από τα Καλάβρυτα και ένας ακόμη 32χρονος από την Καρδίτσα είναι τα τελευταία θύματα του ιού.

Όλοι τους νέοι και ανεμβολίαστοι. 20άρηδες και 30άρηδες προστίθενται καθημερινά στις λίστες νεκρών και διασωληνωμένων. 10 ασθενείς ηλικίας 18-39 βρίσκονται υπό μηχανική υποστήριξη ενώ από τις αρχές του μήνα 8 ασθενείς σε αυτό το ηλικιακό φάσμα έχασαν τη ζωή τους.

Τα στοιχεία δείχνουν πλήρη επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα.

Θρήνος στα Τρίκαλα για δύο νέους αμθρώπους

Δύο νέοι ανθρώποι έχασαν την ζωή τους στα Τρίκαλα τις τελευταίες μέρες. Μια 34χρονη γυναίκα κι ένας 29χρονος. Η άτυχη γυναίκα κάλεσε το ασθενοφόρο όμως ήταν ήδη αργά. Οι συγγενείς της δήλωσαν στους γιατρούς πως ήταν ανεμβολίαστη, όπως και ο 29χρονος Παύλος που κηδεύτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στα Τρίκαλα, βυθίζοντας στη θλίψη συγγενείς και φίλους. Έπί δύο εβδομάδες έδινε μάχη στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Ξέρω ότι νόσησε στο σπίτι αρκετές μέρες. Τον πήγαν στο νοσοκομείο αργά και εκεί χάθηκε όλο το παιχνίδι. Ήταν 10 μέρες δηλαδή στο σπίτι, και όταν τον πήγαν ήταν αργά» σημείωσε ένας δάσκαλος του 29χρονου.

Ήταν ήδη αργά όταν έφτασε στο νοσοκομείο και ο 28χρονος που έσβησε στην Κομοτηνή. Προσήλθε στο νοσοκομείο σε μη αναστρέψιμη κατάσταση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών κατέληξε μέσα σε λίγη ώρα. Ήταν κι αυτός ανεμβολίαστος.

«Έσβησε» 32χρονος πατέρας δύο παιδιών

Ένας 32χρονος πατέρας δύο παιδιών με καταγωγή από τα Καλάβρυτα, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του Ρίου. Νοσηλευόταν από τον περασμένο Αύγουστο οπότε είχε βρεθεί θετικός στον ιο. Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και δεν είχε κάνει το εμβόλιο.

«Ήταν δύο μήνες στο νοσοκομείο. Την τελευταία εβδομάδα ήταν στη ΜΕΘ, τις τελευταίες 10 ημέρες. Χωρίς υποκείμενα και δεν ήταν εμβολιασμένος» τόνισε η διευθύντρια της ΜΕΘ κυρία Φλίγκου σύμφωνα με το Μέγκα.

Θεμιστοκλέους: Ξεπεράσαμε τους 12.600.000 εμβολιασμούς

«Ξεπεράσαμε τους 12.600.000 εμβολιασμούς», ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, για την πορεία της πανδημίας κορονοιού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το κο Θεμιστοκλέους,το 62,3% έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση.

 

Την ίδια ώρα περισσότεροι από 6.300.000 πολίτες, έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ποσοστό που προσεγγίζει το άνω του 60%.

Όσον αφορά την τρίτη δόση, με αυτή έχουν εμβολιαστεί 206.000 πολίτες.

Ταυτόχρονα, άλλοι 40.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό.