Πυρκαγιά στο Μάτι: Νέα δίωξη σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής

Πυρκαγιά στο Μάτι: Νέα δίωξη σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής

Αντιμέτωπος με τις κατηγορίες παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας παράνομης βίας είναι ο Βασίλης Ματθαιόπουλος

Αντιμέτωπος με τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας παράνομης βίας, σε βαθμό πλημμελήματος, είναι ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας που αφορούσε καταγγελίες για προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών από τους χειρισμούς στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Η δίωξη σε βάρος του κ. Ματθαιόπουλου, που είναι ένας από τους βασικούς κατηγορουμένους για την τραγωδία της 23ης Ιουλίου του 2018, αφορά στις καταγγελίες που έκανε εναντίον του ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος ο οποίος είχε οριστεί από την Εισαγγελία προκειμένου να συντάξει πόρισμα για τις αιτίες που οδήγησαν στην εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Ο πραγματογνώμονας, ο οποίος έχει καταθέσει και μήνυση σε βάρος του πρώην αρχηγού αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου, κατήγγειλε επί της ουσίας ότι δέχθηκε πιέσεις προκειμένου να συγκαλύψει τους υπεύθυνους για την πυρκαγιά στο Μάτι που κόστισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

Μάλιστα, ο Δ. Λιότσος, ο οποίος θεωρείται κομβικός μάρτυρας στην υπόθεση για το φονική πυρκαγιά, προσκόμισε στις εισαγγελικές αρχές και την ηχογραφημένη συνομιλία του με τον κ. Ματθαιόπουλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα δίωξη ήρθε λίγο πριν το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αποφασίσει για την παραπομπή ή μη σε δίκη 27 κατηγορουμένων στην υπόθεση της καταστροφικής πυρκαγιάς.