Ηράκλειο: Επιχειρηματίας απείλησε να βάλει φωτιά σε πλήρωμα απορριμματοφόρου

Ηράκλειο: Επιχειρηματίας απείλησε να βάλει φωτιά σε πλήρωμα απορριμματοφόρου

Πέταξε δυναμιτάκι σε εργάτρια καθαριότητας

Ένα ακόμη περιστατικό βίας σε βάρος πληρώματος απορριμματοφόρου του δήμου Ηρακλείου απασχολεί από χθες το βράδυ την Λότζια Ηρακλείου.

Επιχειρηματίας στο κέντρο της πόλης πέταξε δυναμιτάκι σε εργάτρια καθαριότητας – συνοδό απορριμματοφόρου την ώρα που πραγματοποιούσε αποκομιδή σκουπιδιών και φέρεται να απείλησε ακόμη και να βάλει φωτιά στα μέλη του πληρώματος που εν ώρα υπηρεσίας πήγαν να αδειάσουν δύο κάδους, λίγο πιο πέρα από το μικρό κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρεί ο ίδιος.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς το περιστατικό συνέβη νωρίς χθες το βράδυ, στην οδό Ιδομενέως. Όταν ο επιχειρηματίας πέταξε το δυναμιτάκι στην συνάδελφό του, ο οδηγός του απορριμματοφόρου κατέβηκε για να ζητήσει το λόγο.

Ο επιχειρηματίας, όπως λέει ο κ. Βαρδαβάς, τους πέταξε ραφηνέλαιο, απειλώντας τους ότι θα τους βάλει φωτιά, ζητώντας τους να απομακρυνθούν.

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και σε βάρος του επιχειρηματία υποβλήθηκαν μηνύσεις από τον οδηγό του απορριμματοφόρου αλλά και από την προϊσταμένη της Υπηρεσίας Καθαριότητας, ενώ και ο επιχειρηματίας υπέβαλε μήνυση εναντίον του υπαλλήλου καθαριότητας.

Οδηγήθηκαν και οι δυο ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου, ενώ ο δήμος Ηρακλείου θα αναλάβει τα νομικά έξοδα για τον εργαζόμενο, όπως αναφέρει.

«Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό βίας σε βάρος εργαζομένων στην καθαριότητα. Δεν είναι σωστό να οδηγείται με χειροπέδες στον εισαγγελέα ένας υπάλληλος που απλά έκανε την δουλειά του» ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να μετατρέπονται σε σάκους του μποξ εργαζόμενοι στην καθαριότητα από οξύθυμους, μεθυσμένους κ.α..

Όπως σημείωσε, χθες επικοινώνησε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, ζητώντας να ληφθεί μέριμνα ώστε η παρέμβαση των αστυνομικών να είναι άμεση σε περίπτωση που ένα πλήρωμα απορριμματοφόρου δέχεται επίθεση, ενώ και από την εισαγγελία ζητείται να μην βρίσκονται στα “μαλακά” όσοι προβαίνουν σε τέτοιου είδους αναίτιες επιθέσεις.

1
σχόλιο
  1. avatar Ποιος

    ο λόγος όμως; Τι συνέβη;

Παρακαλούμε περιμένετε ...