Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Επιφυλακή σε Θράκη, Ανατολική Μακεδονία και Βορειοανατολικό Αιγαίο

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Επιφυλακή σε Θράκη, Ανατολική Μακεδονία και Βορειοανατολικό Αιγαίο

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Θεσσαλονίκη, την οποία έχει καλύψει πυκνή ομίχλη - Απεγκλωβίστηκαν άλλα δύο άτομα στην περιοχή Φαρμακέικα

Για τρίτο σερί βράδυ η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της κακοκαιρίας «Μπάλλος» και μπορεί η Αττική να έχει ηρεμήσει, ωστόσο υπάρχουν πολλά άλλα μέρη στη χώρα που βρίσκονται σε επιφυλακή. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξακολουθήσουν και το Σάββατο, καθώς αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα σε Θράκη, Ανατολική Μακεδονία, ΒΑ Αιγαίο και πιθανώς στα Δωδεκάνησα.

Μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε στην Ηλεία, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, όπου υπήρξε το βράδυ της Παρασκευής απεγκλωβισμός επιπλέον δύο ατόμων, που ήταν σε αποθήκη στην περιοχή Φαρμακέικα. Η λύση δόθηκε χάρη στα συνεργεία του δήμου Θέρμης. Παράλληλα, γίνεται πολύ δουλειά για τη διάνοιξη του ποταμού Ανθεμούντα ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία η οδός Περαίας – Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου, πυκνή ομίχλη έχει καλύψει τη Θεσσαλονίκη και το μόνο που την διασπάει είναι η κατά διαστήματα πολύ ισχυρή βροχόπτωση, όπως μετέδωσε το GRTimes.

Το πρόβλημα εντοπίζεται μέχρι την περιοχή της Καρδίας και μετά υποχωρεί με την ορατότητα να βελτιώνεται, ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής οδικά σημεία:

  • στο 90ο χλμ. Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη
  • στο 14ο χλμ επαρχιακής οδού Ρεντίνας-Λαγκαδά δήμου Βόλβης
  • στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά-Βόλβης, ύψος Ευαγγελισμού δήμου Βόλβης
  • στο 380 χλμ Εγνατίας Οδού, ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Πραγματοποιούνται εκτροπές των οχημάτων μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας (ύψος κόμβου Ασπροβάλτας).
  • στην Επ. Οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, από τον κόμβο Αεροδρομίου έως τον κόμβο Ρυσίου.
    Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.