Στη δίνη του «Μπάλλου» η χώρα – Υπό τον φόβο νέων πλημμυρών

Στη δίνη του «Μπάλλου» η χώρα – Υπό τον φόβο νέων πλημμυρών

Δείτε φωτογραφίες του news.gr

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» συνεχίζει να πλήττει τη χώρα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν από την αρχή του εικοσιτετραώρου σήμερα σε αρκετές περιοχές, ενώ χιονοπτώσεις καταγράφηκαν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και της Πίνδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου των αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το πρωί της Παρασκευής καταγράφηκαν σε Αμαλιάδα (104 χιλιοστά), Αιτωλικό και Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας (54), Παλαιοχώρα Χανίων (53), Κριεζά Ευβοίας (52), Βατοπέδι Άθω (49), Λευκάδα (48) και Πύργο Ηλείας (47 χιλιοστά).

Αγνοείται βοσκός στη Νότια Εύβοια ενώ κλειστά παραμένουν τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Σάμο και Ικαρία, ενώ το πρωί άνοιξαν οι κεντρικοί δρόμοι που είχαν κλείσει, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία αυτή την ώρα στους οδικούς άξονες της Αθήνας και μόνον στην παλαιά παραλιακή, από το ύψος της Θησέως μέχρι λίγο πριν τον Φλοίσβο, έχει διακοπεί, λόγω πλημμυρισμένου οδοστρώματος.

Ο Κολωνός ήταν μια από τις περιοχές που είχαν μεγάλο πρόβλημα χθες Πέμπτη, καθώς η οδός Αντιγόνης βούλιαξε, με το νερό να φτάνει σε μεγάλο ύψος ήδη από το βράδυ.

Η Πολιτική Προστασία θεωρεί, ότι, εκτός από την Αττική, ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η κατάσταση σε Ιόνιο, Ικαρία, Σάμο, Χαλκιδική, Καβάλα, Θάσο, Φθιώτιδα και Εύβοια, ενώ η κακοκαιρία χτυπάει τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα τη Σύρο και τη Νάξο.

Συνολικά από χθες το πρωί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε συνολικά 1.424 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο, κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος