Κακοκαιρία Μπάλλος: Άνοιξαν Κηφισός και παραλιακή – Κλειστά σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και δικαστήρια

Κακοκαιρία Μπάλλος: Άνοιξαν Κηφισός και παραλιακή – Κλειστά σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και δικαστήρια

Πώς θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Άνοιξαν η λεωφόρος Κηφισού και η Παραλιακή, λίγο πριν τις 6.30 το πρωί. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, είχε αποφασιστεί να μείνει κλειστές από τη μία τη νύχτα έως τις 8 το πρωί, για την προστασία των οδηγών.

Για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σταθερής τροχιάς στην Αττική, οι συρμοί του τραμ θα παραμείνουν στο Αμαξοστάσιο ως τις 8 το πρωί σήμερα, οπότε και θα επανεξεταστούν οι συνθήκες για την λειτουργία της Γραμμής. Αντίθετα, οι Γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό λειτουργούν κανονικά. Κανονικά θα κινηθούν και τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, με εξαίρεση τα τμήματα της Λ.Κηφισού και της Παραλιακής, για τις ώρες που θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Παράλληλα, κλειστές παραμένουν σήμερα όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ανοιχτές, επίσης, θα παραμείνουν σήμερα όλες οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Αναλυτικά προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης έπειτα από την ολοκλήρωση της διυπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Τα προληπτικά μέτρα είναι τα εξής:

1) Aπό 01:00 μετά τα μεσάνυχτα έως 08:00 το πρωί της Παρασκευής, απαγορεύεται η διέλευση όλων των Ι.Χ. οχημάτων και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε Κηφισό και παραλιακή. Για τα φορτηγά οχήματα θα εκτιμηθεί η κατάσταση ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου και θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε συνεννόηση με την Τροχαία, ενώ θα δίνονται οδηγίες σε όλους τους δρόμους εισόδου στην Αττική.

2) Kλειστές θα είναι οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

3) Ενθαρρύνεται η τηλε-εργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα. Θα συνεισφέρει πολύ στην αποσυμφόρηση των δρόμων, έτσι ώστε εάν επιδεινωθεί το φαινόμενο, να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά.

4) Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.

5) Κλειστοί θα παραμείνουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμεΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία.

6) Θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των φαινομένων με ειδικά μηχανήματα, τα οποία διαθέτει.

Όπως τόνισε ο κ. Στυλιανίδης όλα τα μέτρα είναι προληπτικά καθώς, όπως προσέθεσε, «δεν υπάρχει οτιδήποτε που να δικαιολογεί πανικό, αλλά όπως πάντα η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία».