Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό και Παραλιακή από τη 1:00 έως τις 8:00

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό και Παραλιακή από τη 1:00 έως τις 8:00

Κλειστές δημόσιες υπηρεσίες, τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα - Σε ποιες περιοχές δεν θα ανοίξουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί

Σε 6 προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» ανακοίνωσε ο Χρήστος Στυλιανίδης μετά την έκτακτη σύσκεψη που έγινε. Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αρχικά ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Κηφισό και την Παραλιακή από τα ξημερώματα της Παρασκευής (15/10) στη 1:00 έως τις 8:00 το πρωί.

Παράλληλα, κλειστές θα είναι οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από εκείνες που η εργασία τους έχει σχέση με την κακοκαιρία, ενώ υπάρχει σύσταση για τηλεργασία.

Όπως τόνισε ο κ. Στυλιανίδης όλα τα μέτρα είναι προληπτικά καθώς, όπως προσέθεσε, «δεν υπάρχει οτιδήποτε που να δικαιολογεί πανικό, αλλά όπως πάντα η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία».

Σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι θα υπάρχει επιδείνωση του επικίνδυνου καιρικού φαινομένου, ειδικά στην Αττική, από τις 03:00 μέχρι τις 06:00 το πρωί. Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν την πορεία τους και θα επηρεάσουν την Εύβοια και τη Χαλκιδική σε μεταγενέστερο στάδιο, ενώ από αύριο υπάρχει, επίσης, σοβαρό ενδεχόμενο να επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κυρίως η Σάμος και η Ικαρία.

Τα 6 μέτρα που αποφασίστηκαν είναι τα εξής:

  • 01:00 – 08:00 προληπτική απαγόρευση διέλευσης όλων των ΙΧ οχημάτων σε Κηφισό και παραλιακή. Για τα φορτηγά οχήματα θα εκτιμηθεί ανάλογα με την ένταση του φαινομένου και σε συνεννόηση με την Τροχαία θα δίνονται οδηγίες.
  • Κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Ενθαρρύνεται η τηλεργασία σε όλο τον ιδιωτικό τομέα στην Αττική
  • Κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία, καθώς και σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική.
  • Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑΜΕΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία.
  • Αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των φαινομένων.

Ποιοι παρέστησαν στην έκτακτη σύσκεψη

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.