Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Φούσκωσαν» απειλητικά οι ποταμοί Κηφισός και Ιλισός

Κακοκαιρία «Μπάλλος»:  «Φούσκωσαν» απειλητικά οι ποταμοί Κηφισός και Ιλισός

Δείτε φωτορεπορτάζ του News

Η κακοκαιρία «Μπάλλος», έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε όλη την Ελλάδα και στην Αττική ειδικότερα και είναι τρομακτικές οι εικόνες από τα ποτάμια που «φούκωσαν» απειλητικά. α

Η έντονη βροχόπτωση που σημειώνεται εδώ και ώρες προκαλώντας προβλήματα σε διάφορες περιοχές, είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο να πλημμυρίσουν δρόμοι, ακινητοποιώντας οχήματα, αλλά να κατεβάσουν νερό «ξεχασμένα» ποτάμια της Αθήνας, όπως ο Κηφισός, που σπάνια τον βλέπουμε με τόσο όγκο ύδατος.

Το νερό έχει παρασύρει πολλά φερτά υλικά, όπως κορμοί δέντρων, που έρχονται από τις περιοχές που κάηκαν το καλοκαίρι, δημιουργώντας άγρια κύματα.

Στα όριά του, όπως ενημερώνει στο Twitter το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έφτασε και ο Ιλισός στο ύψος της παραλιακής οδού λίγο πριν τις 16:00. Μάλιστα καλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στην περιοχή.

Οι εικόνες από το σημείο είναι χαρακτηριστικές, με το νερό να βρίσκεται στο ύψος των πλαϊνών τοιχωμάτων και το ποτάμι έτοιμο να υπερχειλίσει. Μάλιστα σε ένα σημείο έχουν τοποθετήσει σακιά για να μην πλημμυρίσει ο δρόμος και είναι λογικό οι κάτοικοι να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Δείτε εικόνες του News

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος