«Eunomia 2/2021»: Εντυπωσιακά πλάνα από την τετραμερή αεροναυτική άσκηση

«Eunomia 2/2021»: Εντυπωσιακά πλάνα από την τετραμερή αεροναυτική άσκηση

Η Ελλάδα συμμετείχε με μέσα και προσωπικό των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ

Εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε ο φακός από την τετραμερή αεροναυτική άσκηση «Eunomia 2/2021» στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η οποία ολοκληρώθηκε στις 7 Οκτωβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Σάββατο η άσκηση διεξήχθη για δεύτερη χρονιά στο πλαίσιο της τετραμερούς πρωτοβουλίας Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας και Κύπρου.

Η «Eunomia 2/2021» αποτελεί μεγάλης κλίμακας άσκηση στην οποία η Ελλάδα συμμετείχε με μέσα και προσωπικό των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ. Η Γαλλία, η Ιταλία και η Κύπρος έλαβαν μέρος με αεροπορικά και ναυτικά μέσα.

Στις 7 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης. Τις δραστηριότητες παρακολούθησαν εκπρόσωποι και των τεσσάρων χωρών, μεταξύ των οποίων ο επιτελάρχης του ΓΕΕΘΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Φασούλας ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, η πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο Salina Grenet - Catalano, ο γενικός διοικητής Επιχειρήσεων της Μεσογείου της Γαλλίας υποναύαρχος Roux de Luze και ο ακόλουθος 'Αμυνας της Ιταλίας στην Ελλάδα σμήναρχος Efrem Moioli.

Κατά την συνεκπαίδευση, το προσωπικό των τεσσάρων χωρών εξασκήθηκε σε ευρύ φάσμα επιχειρησιακών αντικειμένων, που περιλάμβαναν επιχειρήσεις επιφανείας, αεροπορικές επιχειρήσεις, ασκήσεις έρευνας και διάσωσης καθώς και επιχειρήσεις ναυτικής αποτροπής - νηοψίες.

Η πρωτοβουλία Ελλάδας - Κύπρου - Γαλλίας - Ιταλίας, προστίθεται στην ανακοίνωση, καταδεικνύει τη συλλογική πρόθεση και δέσμευση των τεσσάρων κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την εφαρμογή και το σεβασμό του διεθνούς δικαίου της θάλασσας με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας και σταθερότητας καθώς και την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Δείτε τις φωτογραφίες: