Αντιφασιστικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή της οικογένειας Φύσσα στο Εφετείο

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή της οικογένειας Φύσσα στο Εφετείο

Ο αγώνας συνεχίζεται και δεν έχει τελειώσει τίποτα, τόνισε η Μάγδα Φύσσα

Αντιφασιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Παρούσα στη συγκέντρωση που διοργανώνεται έξω από το Εφετείο, είναι και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, που έδωσε μεγάλο αγώνα όλα τα προηγούμενα χρόνια για τη δικαίωση του παιδιού της. «Είναι μια ιστορική μέρα σήμερα, όλοι θυμόμαστε το μεγαλείο εκείνης της ημέρας. Θα μείνει στη μνήμη όλων μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε, έχουμε μπροστά μας ένα Εφετείο», είπε η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα και έσπευσε να προσθέσει: «Επίσης ο αγώνας στον δρόμο δεν έχει τελειώσει. Το μήνυμα είναι το ίδιο με τότε. Ο αγώνας συνεχίζεται και δεν τελείωσε τίποτα».

Η συγκέντρωση προγραμματίστηκε για τις 6:30 μ.μ. στο Εφετείο, ενώ ακολουθεί πορεία στη Βουλή. Παράλληλα, στις 7:00 το απόγευμα οργανώνεται συναυλία στο Σύνταγμα από φοιτητικούς συλλόγους με σύνθημα: «Πολεμάμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά».

Αντιφασιστική πορεία για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» διοργανώνεται και στη Θεσσαλονίκη. Η πορεία γίνεται στο κέντρο της πόλης από μέλη κινημάτων, οργανώσεων, φοιτητικών συλλόγων και σωματείων, ενώ προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα Βενιζέλου.

Η πορεία αναμένεται να καταλήξει στην Αγίας Σοφίας, όπου θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστική συναυλία.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος