Παρέμβαση Αρείου Πάγου για επεισόδια: Διερεύνηση ακόμη και για εγκληματική οργάνωση

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για επεισόδια: Διερεύνηση ακόμη και για εγκληματική οργάνωση

Τι αναφέρεται στην εισαγγελική παραγγελία

Με νέα παρέμβαση του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας ανοίγει το δρόμος για τη διερεύνηση και άλλων σοβαρών αδικημάτων σχετικά με τα βίαια επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα με φερόμενους πρωταγωνιστές φιλοναζιστές.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός απευθύνεται στους συναδέλφους του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καλώντας τους να διερευνήσουν και άλλα σοβαρά αδικήματα κυρίως αυτό της εγκληματικής οργάνωσης.

Στην εισαγγελική παραγγελία υπογραμμίζεται ότι ήδη η δικαιοσύνη έχει παρέμβει για τα συγκεκριμένα περιστατικά ωστόσο σημειώνεται πως υπάρχει «έδαφος και αφορμή» για περαιτέρω «δικονομική παρέμβαση, προς το σκοπό ελέγχου διακρίβωσης τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιοποίνων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις. Σχετικώς να μας ενημερώσετε».

Συγκεκριμένα, με την εισαγγελική παραγγελία διαβιβάζονται σχετικά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου καθώς και δημοσιευθείσα στον ηλεκτρονικό τύπο ανακοίνωση - καταγγελία των δικηγόρων Θ. Καμπαγιάννη και Κ. Παπαδάκη, και, αναφέρεται : «παρακαλούμε στα πλαίσια της από το άρθρο 32 ΚΠΔ λειτουργικής σας αρμοδιότητας να αξιολογήσετε τα καταγγελλόμενα με αφορμή και αναφορά και στα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα πρόσφατα στις περιφέρειές σας και να ενεργήσετε κατά την κρίση σας.

Το γεγονός ότι επελήφθησαν ήδη, εγκαίρως, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές των Πρωτοδικείων Θεσσαλονίκης και Αθηνών και άσκησαν ποινικές διώξεις για περιστατικά θεμελιωτικά πλημμεληματικού χαρακτήρα αξιόποινων πράξεων, δεν σημαίνει ότι δεν καταλείπεται έδαφος και αφορμή για δική σας δικονομική παρέμβαση, εδραζόμενη στις ευρύτερες εξουσίες που σας δίνει ο νόμος από την προαναφερόμενη διάταξη του άρθρου 32 ΚΠΔ, προς το σκοπό ελέγχου και διακρίβωσης τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιόποινων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων αυτών από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις.

​Σχετικώς να μας ενημερώσετε».