Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ξέσπασμα της μητέρας της 26χρονης μετά και τη δολοφονία στη Ρόδο

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ξέσπασμα της μητέρας της 26χρονης μετά και τη δολοφονία στη Ρόδο

«Είναι ασύλληπτο να σου παίρνουν το παιδί σου με αυτόν τον τρόπο», είπε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Ξέσπασε η μητέρα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, που βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του συντρόφου της τον περασμένο Ιούλιο στη Φολέγανδρο, με αφορμή και την δολοφονία της 32χρονης Δώρας στη Ρόδο από τον πρώην σύντροφό της.

Σχεδόν δύο μήνες μετά η μητέρα της έσπασε τη σιωπή της και μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την τραγική απώλεια της κόρης της και το κενό που άφησε ο θάνατός της στη ζωή της ίδιας και της οικογένειάς της. «Μας ξερίζωσε ένα μέλος του σώματός μας. Ήταν το πρώτο καλοκαίρι, που θα πήγαινε κανονικές διακοπές και δεν γύρισε ποτέ πίσω. Είναι ασύλληπτο να σου παίρνουν το παιδί σου με αυτόν τον τρόπο», είπε.

Πρόσθεσε ακόμα πως ο δράστης δεν έχει καμία δικαιολογία για το κακό που έκανε και σημείωσε, πως οι άνδρες πρέπει να σέβονται τις γυναίκες και να τις τιμούν. «Δε θα πω τίποτα, που θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει σαν άλλοθι. Ό,τι και να του είπε η κόρη μου, δεν είχε δικαίωμα να τη σκοτώσει. Τι δηλαδή; Χάλασε η φάση και τη σκότωσε; Οι άνδρες θα πρέπει να σέβονται και να αγαπούν τις γυναίκες, γιατί κι αυτούς μια γυναίκα τους γέννησε. Αν δεν το κάνουν, δε σέβονται τις μανάδες τους. Νομίζω, το πρόβλημα ξεκινά και από τον τρόπο που οι μανάδες μεγαλώνουν τους γιους τους», συνέχισε.

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς ζητά αυστηρότερες ποινές, για να μην τολμήσει κανείς να κάνει ξανά κάτι τέτοιο. «Τι θα γίνει δηλαδή; Σε 10 χρόνια θα βγει από την φυλακή, θα τον βλέπω στον δρόμο και θα παίζει με τον πόνο μου; Δε γίνεται οι μισές μανάδες να χάνουμε τις κόρες μας και οι άλλες μισές να μένουν στη σκιά της γυναικοκτονίας. Κάτι πρέπει να γίνει», τόνισε.

Νέα στοιχεία για το έγκλημα στη Φολέγανδρο

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το στυγερό έγκλημα στη Φολέγανδρο. Ο δράστης ισχυρίστηκε στην απολογία του, ότι οι δυο τους τσακώθηκαν, έριξε το αυτοκίνητο στα βράχια, έσπρωξε τη Γαρυφαλλιά, αλλά δεν ήξερε πώς βρέθηκε στη θάλασσα. Όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Δαμιανός στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», από τη δικογραφία προκύπτει, ότι ο δράστης έσπρωξε την άτυχη κοπέλα, δύο φορές και όχι μία, όπως ισχυρίζεται εκείνος.

Συγκεκριμένα, κατά την έρευνα στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν πάνω σε βράχο, μπροστά από το αυτοκίνητο, κηλίδες αίματος κι ένα σκουλαρίκι. Λίγο πιο κάτω βρέθηκε ένα σπασμένο κολιέ από μαύρες πέτρες. Αυτό δείχνει, πώς την έσπρωξε μία φορά, αφού βγήκαν από το αυτοκίνητο και μια δεύτερη που έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε.

Επίσης, εξαιρετικά επιβαρυντικό για τον κατηγορούμενο είναι το γεγονός, ότι φρόντισε να εξαφανίσει και τα δύο κινητά τηλέφωνα, το δικό του και της Γαρυφαλλιάς και ότι επί ένα 24ωρο κρυβόταν και τον αναζητούσε η αστυνομία. Ο εισαγγελέας έχει ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, για να διαπιστωθεί αν όντως πάσχει από ψυχική νόσο, όπως εξ αρχής έχει υποστηρίξει. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει εξεταστεί από ψυχίατρο, όμως στη δικογραφία υπάρχουν έγγραφα, που δείχνουν ότι έχει νοσηλευθεί κι έχει διαγνωστεί με ψυχικό νόσημα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...