Νέος σεισμός στην Κρήτη – Μεγάλη ανησυχία στον κόσμο

Νέος σεισμός στην Κρήτη – Μεγάλη ανησυχία στον κόσμο

Είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων και σημειώθηκε 24 χλμ δυτικά της Άρβης

Μια νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε και πάλι στην Κρήτη και ήταν μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε στις 21:15 και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 24 χλμ δυτικά της Άρβης. Από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί έχει χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, δεκάδες έχουν τραυματιστεί, ενώ πολλά είναι τα σπίτια που έχουν υποστεί καταστροφές.

Ο κόσμος στο νησί είναι ανάστατος από τη συνεχή σεισμική ακολουθία και πολλοί θα κοιμηθούν έξω στο ύπαιθρο σε σκηνές που στήνονται, τόσο στο Αρκαλοχώρι, όσο και σε άλλες περιοχές στο Ηράκλειο.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει πάρει αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου Κρήτης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της.

«Για τον σκοπό αυτό, η διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου διαθέτει ανά 8ωρο, 24 περιπολίες με 46 αστυνομικούς στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μινώα - Πεδιάδας, ενώ στους λοιπούς δήμους της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, διατίθενται επιπλέον, ανά 8ωρο, 22 περιπολίες με 44 αστυνομικούς. Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για την παροχή κάθε αναγκαίας συνδρομής και υποστήριξης των κατοίκων», επισημαίνεται και όλοι είναι σε ετοιμότητα μετά τον ισχυρό σεισμό, αλλά και τους μετασεισμούς που έχουν ακολουθήσει.