Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη: Σχεδόν 1.000 κτήρια έχουν πληγεί

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη: Σχεδόν 1.000 κτήρια έχουν πληγεί

«Οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες σε όλα τα χωριά» τόνισε ο πρόεδρος ΟΑΣ Ευθύμιος Λέκκας

Πολύ μεγάλες είναι οι καταστροφές που έχουν προκληθεί στην Κρήτη από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα. Παράλληλα, υπάρχει αναστάτωση και έντονη ανησυχία για το τι θα γίνει το επόμενο διάστημα, ενώ υπάρχουν μεγάλες καταστροφές σε κτήρια, που πλησιάζουν τα 1.000, αλλά έχει χάσει τη ζωή του και ένας κάτοικος.

Με δάκρυα στα μάτια, κάτοικοι της περιοχής μετρούν τις πληγές τους, αφού σπίτια, αυτοκίνητα και περιουσίες έχουν καταστραφεί ή πληγεί σοβαρά. «Είμαστε λίγοι κάτοικοι αλλά έσφυζε από ζωή το χωριό. Έχουν καταρρεύσει τα πάντα, κουνιόμαστε από τις αρχές τους Ιούνη», λένε. Παράλληλα τους έχει σταλεί μήνυμα να μην μπαίνουν σε επίφοβα κτήρια.

«Οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες σε όλα τα χωριά. Πρέπει να στηθούν άμεσα 500 περίπου σκηνές, τόσο στο Αρκαλοχώρι όσο και στις γύρω περιοχές», τόνισε μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος ΟΑΣΠ.

«Έχουν εξασφαλιστεί τροφή, νερό και στέγαση σε ξενοδοχεία για τους κατοίκους» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι οι κατασκευές που έχουν πληγεί «είναι περίπου 1.000».

«Από αύριο το πρωί θα αρχίσει ο έλεγχος στις κρίσιμες δομές κατά προτεραιότητα», τόνισε ο Λέκκας.