Το… παλτό που έγινε είδωλο σε μία βραδιά

Το… παλτό που έγινε είδωλο σε μία βραδιά

Πέρασε δύσκολα, αλλά τελικά δικαιώθηκε και φόρτωσε με... γκολ τις αντίπαλες άμυνες

Από μόνο του είναι εντυπωσιακό. Και μόνο ο τίτλος λέει πολλά. Οι διευκρινίσεις όμως είναι απαραίτητες και αναφερόμαστε στον Φιλίπο Ιντζάγκι.

Πριν εξιστορήσουμε τα «έργα και τις ημέρες» του Φονιά που ξεκίνησε όμως με μεγάλη κριτική να αναφέρουμε την είδηση που κάνει το γύρο της Ελλάδος τις τελευταίες εβδομάδες και αφορά τις Νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρείες και το πρόσφατο Νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα στους online bookmakers να αποκτήσουν Νόμιμη Άδεια στην Ελλάδα!!! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν νέες Στοιχηματικές Εταιρείες… Δείτε ποιες είναι κάνοντας κλικ στο λινκ πιο πάνω.

Ο φονικός Πίπο

Πρόκειται για έναν από τους πιο… εκνευριστικούς στράικερ που είδαμε ποτέ στα γήπεδα. Πάντα να παίζει στον μισό πόντο για το οφσάιντ, πάντα να ταλαιπωρεί την άμυνα. Στην εποχή του VAR δεν ξέρουμε πόσα γκολ που του ακυρώθηκαν θα είχε μετρήσει ή και το αντίστροφο. Ο Ιντζάγκι ήταν ο ορισμός του γκολτζή. Δεν ήξερε την ιδιαίτερη μπάλα από πλευράς τεχνικής. Δεν ήταν εντυπωσιακός στο κοντρόλ, δεν ντρίπλαρε. Ήξερε όμως πότε έπρεπε να ήταν στην κατάλληλη θέση και είχε απίστευτη πρώτη επαφή και άμεση εκτέλεση. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στη χρονιά 2005-2006 με τον Ιντζάγκι να είναι ήδη 33 ετών και να δείχνει ότι είναι κοντά στην αποχώρηση.

Δύσκολη χρονιά στη Σέριε Α

Ξεκινά με γκολ στην πρεμιέρα επί της Λάτσιο και έκτοτε βρίσκει ξανά δίχτυα Γενάρη μήνα! Ο Αντσελότι εμπιστεύεται περισσότερο Τζιλαρντίνο και Ρονάλντο, ενώ ο Κακά παλεύει μόνος του με τη Μίλαν να είναι στη 13η θέση και ο Αντσελότι να παίρνει την ομάδα για να ηρεμήσει στη Μάλτα. 

Αλλιώς τα πράγματα στην Ευρώπη

Παρόλα αυτά στο Τσάμπιονς Λιγκ η Μίλαν ήταν διαφορετική προς το καλύτερο. Είχε ήδη παίξει δύο τελικούς στα τελευταία τρία χρόνια και εκείνη τη σεζόν κατάφερε στα νοκ άουτ να αποκλείσει κατά σειρά Σέλτικ, Μπάγερν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ιντζάγκι όμως μόνο με την Μπάγερν φάνηκε κάπως και εκεί ήταν σχεδόν εξαφανισμένος, τουλάχιστον για τα δικά του στάνταρ και την κλάση του. 

Δεν χωρούσε ούτε στο δίδυμο

Ακόμη πιο εμφατική κάνει την απουσία του Ιντζάγκι το γεγονός ότι δεν χωρούσε στην ενδεκάδα, αν και ο Καρλέτο χρησιμοποιούσε δίδυμο επιθετικών στην κορυφή και όχι έναν. Ρονάλντο και Τζιλαρντίνο ήταν ένα δίδυμο που δεν έσπαγε και ο Πίπο κοιτούσε από τον πάγκο. 

Η λύση ήταν ο δανεικός Ρονάλντο

Το φαινόμενο δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού έπαιζε ως δανεικός από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Αντσελότι στην Ευρώπη έπαιζε κυρίως με έναν επιθετικό και ήθελε τον Τζιλαρντίνο. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι όμως, ήθελε διακαώς τον Ιντζάγκι. Υπήρχε διαφωνία μεταξύ των δύο ανδρών και ο Μπερλουσκόνι ως γνήσιος πολιτικός, πρότεινε την εξής λύση: να ξεκινά ο νέος Τζιλαρντίνο, να κουράζει την άμυνα και να μπαίνει μετά ο έμπειρος Ιντζάγκι.  Θα τον άκουγε όμως ο Αντσελότι;

Η απόφαση του Καρλέτο

Η ώρα του τελικού της Αθήνας είχε φτάσει. Ο Ιντζάγκι είχε σκοράρει ένα γκολ στο πρωτάθλημα, δύο στο Κύπελλο και ένα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν η χειρότερη σεζόν της καριέρας του. Ο Τζιλαρντίνο από τη μεριά του είχε βρει εννέα φορές δίχτυα, ήταν πιο νέος και φυσικά καθόλου κορεσμένος. Ο Αντσελότι όμως αποφάσισε να βάλει στο γήπεδο τον Ιντζάγκι κυρίως για λόγους εκδίκησης. Ήταν βασικότατος στον επικό τελικό του 2005 όταν η Μίλαν έχασε τον τελικό από τη Λίβερπουλ, παρότι είχε προηγηθεί με 3-0 στο ημίχρονο. Υπήρχε άραγε η δίψα για εκδίκηση στον Ιντζάγκι; Η απάντηση δόθηκε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι.

Δύο γκολ, ένα Τσάμπιονς Λιγκ

Τόσο απλά. Όσο απλός, κυνικός και φονικός ήταν ο ίδιος. Ο Ιντζάγκι έκανε το 1-0 με τυχερό τρόπο, μπαίνοντας στην πορεία της μπάλας στο φάουλ που εκτέλεσε ο Πίρλο. Κι αν κάποιοι μπορούν να το απαξιώσουν ως προϊόν τύχης, στο δεύτερο γκολ έδειξε τη μεγάλη του κλάση, αποφεύγοντας τον Ρέινα και στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα από πολύ δύσκολη γωνία.

Ο Φιλίπο Ιντζάγκι έκλεισε την καριέρα του το 2012. Σε 202 ματς με τη Μίλαν σκόραρε 73 γκολ, ενώ είχαν προηγηθεί 57 τέρματα σε 120 ματς με τη φανέλα της Γιουβέντους. Με την εθνική Ιταλίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα 25 φορές σε 57 αναμετρήσεις. Υπάρχουν και καλύτερα νούμερα από πολλούς παίκτες, αλλά ελάχιστοι είχαν το ποσοστό επιτυχίας σε γκολ ανά φάση. Κι αυτό ήταν το μεγάλο του πλεονέκτημα!