Κορονοϊός: Μεγάλη η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Κορονοϊός: Μεγάλη η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Δύσκολη η κατάσταση ειδικά όταν έχουν εφημερίες

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης από την πανδημία του κορονοϊού είναι δύσκολη και τείνει να γίνει οριακή, ειδικά μετά από κάθε εφημερία, όπου τα άδεια κρεβάτια των εντατικών είναι ελάχιστα.

Η πίεση στα τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι μεγάλη, καθώς 22 άτομα νοσηλεύονται στις ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, 15 στο Ιπποκράτειο, 15 στο ΑΧΕΠΑ και 10 στο Παπαγεωργίου. Όσον αφορά στις εισαγωγές, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ παρατηρείται μία μικρή σταθεροποίηση, ενώ σήμερα έγιναν μόλις 17 εισαγωγές, επισημαίνεται σε ρεπορτάζ του Mega.

Από την άλλη μεριά, στην Πάτρα, το κίνημα των αρνητών ζητά καθημερινά εκταφές νεκρών από κορονοϊό. Συγκεκριμένα, μία γυναίκα ζήτησε εκταφή του συζύγου της που κατέληξε από κορονοϊό, καθώς ισχυριζόταν πως οι αιτίες του θανάτου του ήταν άλλες.

Την ίδια στιγμή η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται στο κυνήγι ιστοσελίδων και προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που παράγουν fake news για τον κορονοϊό και, ήδη, κάποιες από αυτές έχουν μεταβιβαστεί στην εισαγγελία και περαιτέρω ενέργειες.