Έρχεται η δίκη για τον «ψευτογιατρό» και 16 συγκατηγορούμενούς του

Έρχεται η δίκη για τον «ψευτογιατρό» και 16 συγκατηγορούμενούς του

Θα κάτσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου

Τελειώσουν τα ψέματα και θα κάτσουν στο εδώλιο ο αποκαλούμενος «ψευτογιατρός» και οι 16 συγκατηγορούμενοι του ως συνεργοί μετά την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος σε βάρος τους.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται να συστηνόταν ανάλογα με την περίσταση ως διακεκριμένος γιατρός ογκολόγος, ομοιοπαθητικός, στέλεχος της NΑSA, αλλά και βοτανολόγος, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για 12 περιπτώσεις θανάτων καρκινοπαθών και οι 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Μαζί με το «Dr Konto» στο εδώλιο θα καθίσουν, μεταξύ άλλων, γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων αλλά και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα αλλά όχι η σύζυγος του η οποία δεν παραπέμπεται σε δίκη.

Οι δικαστές του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου με το βούλευμα τους υιοθετούν πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως η οποία είχε κάνει σοκαριστικές αναφορές για τον τρόπο δράσης του «ψευτογιατρού» σημειώνοντας πως χορηγούσε «σκευάσματα χωρίς καμιά ιατρική αναγνώριση και παντελώς ακατάλληλα προς ίαση και η διατροφή που υποδείκνυε αποδυνάμωνε τον οργανισμό και τις φυσικές άμυνες του» .

Ο 47χρονος αντιμετωπίζει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, της βαριάς σκοπούμενη σωματικής βλάβης από κοινού, της διακίνησης ναρκωτικών διακεκριμένης και κατ’ επάγγελμα, της κακουργηματικής απάτης κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, της αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος, της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, της οπλοκατοχής και της παραβίασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Ο κατηγορούμενος, αμέσως, μετά την σύλληψη του είχε δηλώσει "εμπειρικός βοτανολόγος" παραδεχόμενος εν μέρει μόνο την κατηγορία της απάτης ενώ είχε επιχειρήσει να βγάλει από το κάδρο της υπόθεσης τους συγκατηγορούμενους του ισχυριζόμενος ότι τους είχε παραπλανήσει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...