Κορονοϊός: Συναγερμός για κρούσματα και ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα – Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη Πλεύρης και Γκάγκα

Κορονοϊός: Συναγερμός για κρούσματα και ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα – Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη Πλεύρης και Γκάγκα

Η πληρότητα στις ΜΕΘ-Covid προσεγγίζει το 80%

Ανησυχία στους ειδικούς έχει προκαλέσει η επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης, η οποία μετά από αρκετό καιρό εμφανίζει περισσότερα κρούσματα κορονοϊού ακόμα και από την Αθήνα, ενώ τα κρεβάτια στις ΜΕΘ κατακλύζονται από ανεμβολίαστους.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η πληρότητα στις ΜΕΘ-Covid προσεγγίζει το 80%, ενώ χθες, Δευτέρα (20/09) καταγράφηκε μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού με 341 νέες μολύνσεις, μόλις 28 λιγότερες από της Αττικής.

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μίλησε για 15% αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού και τις νοσηλείες.

Τη Δευτέρα, η εφημερία στο Ιπποκράτειο έκλεισε με 31 εισαγωγές, ενώ πάνω από 30 εισαγωγές έγιναν και στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, τις προηγούμενες ημέρες γίνονταν 15 έως 20 εισαγωγές σε κάθε εφημερία.

Παράλληλα, πολλές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη κάτω του 50%, καταγράφουν αύξηση νοσηλειών και κρουσμάτων. Μέσα σε τρεις μέρες οι νοσηλευόμενοι στα 14 νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης αυξήθηκαν σχεδόν κατά 12% από τους 269 στους 301.

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο, Τετάρτη (22/09) η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, o Θάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχουν σε έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών.