Βόλος: 25χρονος ανάρτησε βίντεο ανήλικης σε πορνογραφικό site επειδή τον χώρισε

Βόλος: 25χρονος ανάρτησε βίντεο ανήλικης σε πορνογραφικό site επειδή τον χώρισε

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών - «Του είχα “τυφλή” εμπιστοσύνη»

Ποινή φυλάκισης 4 ετών επιβλήθηκε χθες, Δευτέρα (20/09) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 25χρονο από την Αλβανία, ο οποίος κατηγορούνταν για κατοχή και δημοσιοποίηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο 25χρονος κατηγορούνταν ότι στις 16 Ιουλίου 2020, ανάρτησε βίντεο με προσωπικές στιγμές που είχε με μια ανήλικη Ελληνίδα σε σάιτ πορνογραφικού περιεχομένου.

Βόλος: Πώς ξεκίνησε ο εφιάλτης για την κοπέλα

Στο Δικαστήριο έδωσε το παρών η νεαρή κοπέλα, που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας, λέγοντας ότι είχε δεσμό με τον κατηγορούμενο από το 2015 και πέρσι αποφάσισε ότι ήθελε να χωρίσουν. «Έκτοτε ξεκίνησε ο εφιάλτης, καθώς ο δράστης είχε στην κατοχή του βίντεο με προσωπικές μας στιγμές. Με διαβεβαίωσε ότι δεν θα τα έβλεπε κανείς και επειδή τον αγαπούσα, του είχα “τυφλή” εμπιστοσύνη και εκείνος έλεγε ότι με αγαπάει» κατέθεσε η νεαρή κοπέλα.

Ωστόσο, αποδείχτηκε ότι ο νεαρός, για να την εκδικηθεί επειδή τον χώρισε, την απειλούσε ότι θα δημοσιοποιούσε δύο βίντεο που είχε στην κατοχή του και ότι θα της καταστρέψει τη ζωή.

Η ανήλικη τότε κοπέλα, που εξήγησε ότι τα βίντεο είχαν τραβηχτεί όταν ήταν 16 και 17 ετών, έκανε καταγγελία στην Αστυνομία και παρά τις συστάσεις στον 25χρονο, ο ίδιος φέρεται να ανέβασε τα δύο βίντεο στο σάιτ περισσότερες από μια φορές και τελικά η νεαρή κατέθεσε μήνυση.

Η ίδια κατέθεσε ότι φοβάται ακόμη και σήμερα για το μέλλον της, γιατί υπάρχει κίνδυνος να δημοσιοποιήσει ξανά τα βίντεο στα επόμενα χρόνια.

Η ποινή για τον 25χρονο

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε ενοχή του κατηγορούμενου και καταδίκη του σε φυλάκιση τριών ετών με χρηματική ποινή 360 ημερήσιων μονάδων προς 5 € την καθεμία και αν δεν συμμορφωθεί να εκτίσει επιπλέον ποινή έξι μηνών. Τελικά το Δικαστήριο καταδίκασε τον δράστη σε φυλάκιση 4 ετών, με την ίδια χρηματική ποινή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Τελειώνοντας η δίκη, ο εισαγγελέας καθησύχασε την κοπέλα ότι έπραξε το σωστό και τη διαβεβαίωσε ότι αν ο νεαρός αλλοδαπός πέσει στα χέρια των Ελληνικών Αρχών, θα πάει στη φυλακή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...