Παγώνη: Εννοείται ότι θα κάνουμε όλοι τρίτη δόση – Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα

Παγώνη: Εννοείται ότι θα κάνουμε όλοι τρίτη δόση – Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα

«Καμπανάκι» για τα παιδιά λόγω μετάλλαξης Δέλτα - «Δεν το περιμέναμε κι εμείς»

Προ των πυλών βρίσκεται ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση και στον γενικό πληθυσμό, σύμφωνα με τα όσα είπε το πρωί της Παρασκευής (17/09) η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Εννοείται θα κάνουμε τρίτη δόση. Το έχουμε πει εδώ και καιρό. Περιμένουμε την Επιτροπή των Εμβολίων, που αργούν στις εισηγήσεις τους» σημείωσε στο MEGA, λέγοντας ότι μέσα στον Οκτώβριο θα προχωρήσει το θέμα.

Σύμφωνα με την ίδια, μετά τους ανοσοκατασταλμένους και τους υγειονομικούς, προτεραιότητα για την τρίτη δόση θα έχουν «όσοι εμβολιάστηκαν Γενάρη και Φεβρουάριο», ενώ εκτίμησε ότι η τρίτη δόση θα γίνεται μετά τους 6-8 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Στη συνέχεια, η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Δέλτα και τον κίνδυνο που διατρέχουν τα παιδιά.

«Επιθετική μετάλλαξη στα παιδιά και στους νέους η Δέλτα. Από τις δυσκολότερες μεταλλάξεις που έχουμε. Δεν το περιμέναμε κι εμείς. Να εμβολιάσουν οι γονείς τα παιδιά τους για την ασφάλειά τους. Δεν θα ήθελα να βλέπω παιδάκια στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ», τόνισε

Όπως είπε, στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Λος Άντζελες έκαναν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στα παιδιά στα σχολεία. «Στο Λος Άντζελες έκαναν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στα παιδιά στα σχολεία γιατί ήταν πολλά τα κρούσματα. Και ένα μεγάλο ποσοστό μπήκε σε ΜΕΘ. Και δεν θα ήθελε κανείς μας, με τίποτα, να δει παιδάκια διασωληνωμένα» ανέφερε.