Δημήτρης Λιγνάδης – Πέτρος Φιλιππίδης: Έτσι είναι η ζωή τους στη φυλακή

Δημήτρης Λιγνάδης – Πέτρος Φιλιππίδης: Έτσι είναι η ζωή τους στη φυλακή

Η σχέση τους με τους άλλους κρατούμενους

Στον τρίτο θάλαμο στις φυλακές της Τρίπολης μαζί με άλλα 18 άτομα βρίσκονται ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τάσου Τεργιάκη στο Πρωινό του ΑΝΤ1, η κατάσταση εκεί είναι η εξής. «Ο κ. Λιγνάδης φέρεται πολύ φυσιολογικά και φαίνεται να έχει μπει για τα καλά στο κλίμα των φυλακών δίχως να έχει πρόβλημα με κανέναν και συνομιλεί με όλους. Χωρίς να ζητάει ιδιαίτερα πράγματα, συναντιέται με τον δικηγόρο του και μιλάει στο καρτοτηλέφωνο που βρίσκεται στο προαύλιο».

«Σχετικά, δε, με τον κ. Φιλιππίδη μου περιγράφουν έναν άνθρωπο πάρα πολύ κλειστό, πάρα πολύ στενάχωρο. Τον επισκέπτονται ο δικηγόρος και η σύζυγος του. Ρώτησα εάν έχει πάει και ο γιος του εκεί αλλά μου είπαν πως δεν τον έχουν δει. Δεν ξέρω για ποιο λόγο. Μπορεί να έχει πάει και να μην έχει πέσει στην αντίληψη τους» πρόσθεσε ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1. «Δεν έχει πολύ μεγάλες επαφές με την φυλακή και τον κόσμο της φυλακής».

O Γιώργος Λιάγκας πρόσθεσε στο ρεπορτάζ πως την περασμένη εβδομάδα απορρίφθηκε το αίτημα που είχε κάνει ο Πέτρος Φιλιππίδης δίχως ο ηθοποιός να το περιμένει. «Είχε πιστέψει, από ότι μου λένε οι δικές μου πληροφορίες, ότι θα γίνει δεκτό το αίτημα του και θα βγει έξω. Αιτήθηκε να φορέσει το περιβόητο βραχιολάκι και να έχει κατ’ οίκον περιορισμό»

Για τις φήμες που θέλουν να προετοιμάζεται θεατρική παράσταση μέσα στις φυλακές από τους δύο δημοφιλείς καλλιτέχνες, ο Τάσος Τεργιάκης ξεκαθάρισε πως «δεν έχει τεθεί ποτέ το συγκεκριμένο θέμα, δεν έχουν συζητήσει ποτέ τέτοιο αντικείμενο. Μου είπαν ότι είναι αστείο, οι άνθρωποι που είναι εκεί προφυλακισμένοι να συγκεντρωθούν και να παίξουν όλοι σε μια παράσταση. Δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο ζήτημα».

Τέλος, ο Πέτρος Φιλιππίδης θα επανέλθει με νέα αίτηση αποφυλάκισης με στόχο να παραμείνει προφυλακισμένος στο σπίτι με βραχιολάκι παρακολούθησης.

1
σχόλιο
  1. avatar Ένας απόμαχος Ναυτικός

    Αλήθεια Κα Κωνσταντινίδου, εσείς τι λέτε; Καλός ηθοποιός είναι, άνθρωπος είναι; Ξέρετε και κάτι άλλο; Κι οι πολιτικοί άμα τους ακούσεις πριν να εκλεγούν είναι όλοι τους εθνοπατέρες, σωτήρες αυτού του τόπου που θα λύσουν ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα. Γρήγορα όμως μας απογοητεύουν μόλις ανέβουν στην εξουσία. Έτσι εξηγείται άλλωστε το ότι πάμε κατά διαβόλου.
    Το ίδιο κι ο Κος (τέλος πάντων) ο Κος Φιλιππίδης ο οποίος μόλις ένοιωσε ότι μπορεί να εξουσιάζει εκμεταλλευόμενος το "καλός ηθοποιός" άσκησε εξουσία με απάνθρωπο και προσβλητικό τρόπο. Τώρα θα μου πείτε πως συνδέονται τα δύο παραδείγματα και ότι ίσως προσβάλω τους πολιτικούς. Κοιτάξτε και οι μεν και οι δε ο καθένας με τον τρόπο του και εκ του αποτελέσματος μας δηλώνουν ότι" Δεν αρκεί να είσαι καλός ηθοποιός, καλός πολιτικός για να εξουσιάζεις. Άνθρωπος καλός που να αφουγκράζεται την κοινωνία είναι; Άνθρωπος που μπορεί να χαλιναγωγεί τα προσωπικά του πάθη και να σέβεται τον συνάνθρωπο είναι;" Βέβαια αυτό ισχύει για κάθε άνθρωπο σε όποιον χώρο κι αν βρίσκεται με οποιανδήποτε ιδιότητα και βαθμό. Σωστότατη η απόφαση. Όχι να μην αποφυλακιστεί. Συνεχίζει να προσβάλει. Πέτρο Φιλιππίδη κρίμα. Κρίμα για σένα. Είσαι λίγος και πολύ μικρός για να χλευάζεις. Η συγνώμη για σένα είναι λέξη άγνωστη. Άρα δεν γνωρίζεις καλά την πλουσιότατη Ελληνική γλώσσα. Άρα ούτε καλός ηθοποιός ήσουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...