Στο «μικροσκόπιο» τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Στο «μικροσκόπιο» τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο κέντρο υγείας Παλαμά Καρδίτσας, αλλά και τις προεκτάσεις της.

Ήδη, στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται η διοικητική υπάλληλος που φέρεται να έχει εκδόσει τουλάχιστον 33 πλαστά πιστοποιητικά χρησιμοποιώντας τα τάμπλετ του κέντρου εμβολιασμού, τα περισσότερα από τα οποία φαίνεται να ανήκιυν σε μέλη της οικογένειάς της, συγγενείς και φίλους. Στην περίπτωση που ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της για την παράβαση των διατάξεων της διάδοσης του κορονοιού, αυτό θα προκαλέσει την άρση τραπεζικού απορρήτου, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν υπάρχει οικονομική συναλλαγή μεταξύ της ίδιας και αυτών που παρέλαβαν τα πλαστά πιστοποιητικά.

Διαστάσεις όμως στην υπόθεση έδωσε η αποκάλυψη, ότι με πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού είχε εφοδιαστεί και «αρνήτρια» νοσηλεύτρια, που υπηρετεί στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται συνολικά τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα στη Βόρεια Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και δύο νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ερευνά υπόθεση χορήγησης πλαστών αποτελεσμάτων rapid test σε αλλοδαπούς τουρίστες στη Σαντορίνη.