Ιβάν Σαββίδης: Νέα αναβολή στη δίκη για το πολυσυζητημένο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ το 2018

Ιβάν Σαββίδης: Νέα αναβολή στη δίκη για το πολυσυζητημένο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ το 2018

Απουσίασαν βασικοί μάρτυρες στην υπόθεση

Η απουσία βασικών μαρτύρων του κατηγορητηρίου οδήγησε σε νέα αναβολή στη δίκη του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος οπλοφορώντας εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, στον πολυσυζητημένο αγώνα πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, τον Μάρτιο του 2018.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταξύ αυτών που απουσίαζαν αδικαιολογήτως από την αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης -όπου ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί σήμερα η δίκη ύστερα από έξι αναβολές που προηγήθηκαν- ήταν ο διαιτητής εκείνης της αναμέτρησης, Γιώργος Κομίνης.

Στην απουσία του αναφέρθηκε ο εισαγγελέας της έδρας που σχολίασε το γεγονός ότι ούτε σήμερα αλλά ούτε στις προηγούμενες έξι δικασίμους ο συγκεκριμένος μάρτυρας έδωσε το παρών. "Για το καλό του ποδοσφαίρου πρέπει να έρθουν να εξεταστούν" επισήμανε για τους απόντες μάρτυρες ο εισαγγελικός λειτουργός.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το δικαστήριο αφού ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τον ερχόμενο Φεβρουάριο, αποφάσισε να τιμωρήσει με χρηματική ποινή τους αδικαιολογήτως απόντες μάρτυρες και να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή τους ενόψει της επόμενης δικασίμου.

Εκτός από τον Ιβάν Σαββίδη σε δίκη παραπέμφθηκαν ο τότε αθλητικός διευθυντής των «ασπρόμαυρων» Λούμπος Μίχελ και έξι άτομα της προσωπικής φρουράς του ομογενή επιχειρηματία. Το κατηγορητήριο τους καταλογίζει παραβάσεις συνδεόμενες με τον αθλητικό Νόμο. Οι επτά κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιους δικηγόρους.

Η αθλητική δικαιοσύνη είχε τιμωρήσει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ, ενώ στον Λούμπος Μίχελ είχε επιβληθεί απαγόρευση εισόδου για τρεις μήνες και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Της σημερινής εξέλιξης είχαν προηγηθεί αναβολές για διάφορους λόγους, όπως παρέλευση του ωραρίου γραμματείας, κωλύματα δικηγόρων και περιοριστικά μέτρα λόγω του κορονοϊού.