Κορονοϊός: Το 91,42% των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι

Κορονοϊός: Το 91,42% των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι

Μόνο οι 29 από τους 338 που βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι πλήρως εμβολιασμένοι

Η κυβέρνηση προχώρησε στο μέτρο της ανακοίνωσης για το πόσοι ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι στις ΜΕΘ για τον κορονοϊό, κάτι που σας είχαμε ενημερώσει νωρίτερα. Το ποσοστό που είναι διασωληνωμένοι για  Covid-19 στα νοσοκομεία της χώρας και δεν έχουν κάνει καθόλου ή δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους φτάνει το 91,42%.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά το εξής στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 2.343 κρούσματα της σημερινής ενημέρωσης στη χώρα είναι μεταξύ άλλων πως: «Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 338 (58.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 84.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 309 (91.42%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 29 (8.58%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.962 ασθενείς».

Πάντως, στον χάρτη της πανδημίαςτου κορονοϊού, η Αττική συνεχίζει να βγάζει τα περισσότερα κρούσματα, αν και είναι φυσικό καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της Ελλάδας.