Αλλαγή στρατηγικής για κρούσματα κορονοϊού: Θα ανακοινώνεται και ο αριθμός ανεμβολίαστων διασωληνωμένων

Αλλαγή στρατηγικής για κρούσματα κορονοϊού: Θα ανακοινώνεται και ο αριθμός ανεμβολίαστων διασωληνωμένων

Τέτοιο αίτημα έχει κατατεθεί από επιστήμονες και και φορείς όπως η Ένωση Ασθενών Ελλάδος - Ποιος είναι ο στόχος αυτής της τακτικής

Στην αλλαγή στρατηγικής προχωράει η κυβέρνηση στην προσπάθεια να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Γι' αυτό και αποφασίστηκε άμεσα να αρχίσει να ανακοινώνεται ο αριθμός των ανεμβολίαστων διασωληνωμέμων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ώστε να καταλάβει ο κόσμος τη μεγάλη διαφορά που υπάρχει και πόσο μεγάλη η προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια.

Αυτό τονίστηκε σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στον οποίο επίσης σημειώνεται ότι αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια της κυβέρνησης, στη δέσμη όλων των μέτρων «επιχείρησης πειθούς», να πείσει δηλαδή τους επιφυλακτικούς συμπολίτες μας για την αναγκαιότητα προστασίας από την πανδημία.

Πρόκειται για αίτημα επιστημόνων και φορέων όπως η Ένωση Ασθενών Ελλάδος. Με παρέμβασή της η Ένωση είχε καλέσει το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει πρωτοβουλία και να προβεί στην αναφορά των ποσοστών των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων στον αριθμό των κρουσμάτων, των θανάτων και των διασωληνωμένων που ανακοινώνονται καθημερινά.

«Από Τετάρτη λήγει η προθεσμία εμβολιασμού στους υγειονομικούς. Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο» υπογράμμισε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Θα υπάρχει επιστροφή του μισθού που έχει προκαταβληθεί στα τέλη Αυγούστου περί τις 10 Σεπτεμβρίου» εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για όσους δεν εμβολιαστούν.

Κληθείς να σχολιάσει τις συγκεντρώσεις κατά των εμβολίων ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ανέφερε στον ΣΚΑΪ πως «με θλίβουν οι εικόνες των συγκεντρώσεων των αρνητών, υπάρχει πράγματι πολύ σκληρός, αλλά μειοψηφικός πυρήνας αντιεμβολιαστών, αρνητών της προόδου που έχει κάνει η επιστήμη και η ανθρωπότητα για να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως. Νομίζω ότι με αυτό το τμήμα του πληθυσμού δεν μπορούμε να συνομιλήσουμε, μπορούμε όμως να συνομιλήσουμε με τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και το φοβούνται».

 

1
σχόλιο
  1. avatar Κωνσταντίνος Κ.

    Αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, το ποσοστό των θανάτων, θα έπρεπε να διαχωρίζεται επίσης σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Επίσης πουθενα δεν αναφέρονται κρούσματα διασωληνωμένων που έχουν νοσήσει με Cobid-19 στο παρελθόν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...