Ο σύζυγος της διασωληνωμένης εγκύου από κορονοϊό: Θα εμβολιαζόταν μετά τη γέννα

Ο σύζυγος της διασωληνωμένης εγκύου από κορονοϊό: Θα εμβολιαζόταν μετά τη γέννα

«Έχει βαριά πνευμονία. Φοβούνται και για το μωρό οι γιατροί»

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένη 36χρονη έγκυος στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, ύστερα από επιπλοκές λόγω κορονοϊού.

Η γυναίκα διανύει την 24η εβδομάδα κύησης, πριν από λίγες ημέρες νόσησε με κορονοϊό και έκτοτε η κατάστασή της άρχισε να επιβαρύνεται.

Το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η 36χρονη έγκυος νοσηλευόταν στη μονάδα Covid και λόγω βαριάς αναπνευστικής ανεπάρκειας κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στη ΜΕΘ, όπου διασωληνώθηκε και παραμένει σε σοβαρή κατάσταση.

Οι γιατροί δεν μπορούσαν να προκαλέσουν τοκετό, λόγω του ότι βρίσκεται στον έκτο μήνα της κύησης. Ο σύζυγος της 36χρονης μίλησε στην εκπομπή «Live News» του  Mega και τόνισε ότι η γυναίκα του σκόπευε να εμβολιαστεί αφότου γεννήσει.

«Έχει βαριά πνευμονία. Φοβούνται και για το μωρό οι γιατροί. Σήμερα περιμένω να με πάρουν τηλέφωνο» σημείωσε. Σύμφωνα με το σύζυγό της, η 36χρονη εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ, όπου κόλλησε κορονοϊό από ασυμπτωματικό συνάδελφό της.

«Στην αρχή είχε δέκατα και έβηχε συνέχεια. Την βάλανε στο νοσοκομείο και μετά την έστειλα στον Ηράκλειο. Της γύρισε σε πνευμονία. Μιλήσαμε και μου λέει ότι είναι καλά. Αργότερα μου έστειλε μήνυμα ότι θα την ετοιμάσουν για την εντατική» πρόσθεσε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...