Φωτιά στην Φθιώτιδα: Οριοθετήθηκε το μέτωπο της πυρκαγιάς – Στήνονται αντιπυρικές ζώνες

Φωτιά στην Φθιώτιδα: Οριοθετήθηκε το μέτωπο της πυρκαγιάς – Στήνονται αντιπυρικές ζώνες

Σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα λόγω της νύχτας - Δείτε βίντεο από τις προσπάθειες κατάσβεσης

Σε καλύτερη κατάσταση είναι το μέτωπο από τη μεγάλη φωτιά στην Φθιώτιδα, που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (27/8), παρότι σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα, λόγω της νύχτας. Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης στο χωριό Λογγίτσι, καθώςοι φλόγες είχαν φτάσει πολύ κοντά στον οικισμό.

Σύμφωνα με το lamiareport, στις 7:30’ το απόγευμα ξεκίνησαν και οι τελευταίες ρίψεις από τα δύο αεροπλάνα και το ελικόπτερο που έφτασαν από Αγχίαλο και Τανάγρα αντίστοιχα και βοήθησαν πολύ τις επίγειες δυνάμεις να προσεγγίσουν τα μέτωπα και να οριοθετήσουν. Μαζί και τα pzl που επιχειρούν στο βορειότερο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Συνολικά επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα των δήμων Στυλίδας, Δομοκού και της Περιφέρειας Στερεάς.

Οι αρχές, αλλά και οι κάτοικοι στήνουν αντιπυρικές ζώνες, ώστε να μην επεκταθεί πάλί το πύρινο μέτωπο και αν είναι δυνατόν να μπορέσουν να το συγκρατήσουν εντελώς κατά την διάρκεια της νύχτας.

Σε επικοινωνία που είχε το lamianow με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο μας τόνισε: «Η μεγάλη βοήθεια από τα πτητικά μέσα που ήταν 10 στο σύνολο, 6 καναντέρ, 2 PZL και 2 Super Puma ήταν καθοριστική προκειμένου να προλάβουμε την πυρκαγιά.

Μεγάλη δουλειά έκαναν και οι επίγειες δυνάμεις ωστόσο λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους η συμμετοχή των πτητικών μέσων ήταν καθοριστική.Το μέτωπο έφτασε κάποια στιγμή σε απόσταση 8χλμ και περίπου 1.000 μέτρα από το χωριό.

Άμεσα δώσαμε οδηγία για προληπτική εκκένωση, ωστόσο ευτυχώς δεν χρειάστηκε. Αυτή την στιγμή μπορώ να πω ότι η πυρκαγιά είναι υπό πλήρη έλεγχο ωστόσο δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο για τον φόβο των αναζωπυρώσεων. Ευτυχώς δεν κάηκαν ούτε μελίσσια, ούτε ζώα, ούτε περιουσίες. Ωστόσο δυστυχώς δεν γλίτωσαν περίπου 3.000 στρέμματα».