Μεγάλη φωτιά στην Φθιώτιδα: Μάχη με τις φλόγες να μην φτάσουν στο Λογγίτσι – Είναι 500 μέτρα από το χωριό

Μεγάλη φωτιά στην Φθιώτιδα: Μάχη με τις φλόγες να μην φτάσουν στο Λογγίτσι – Είναι 500 μέτρα από το χωριό

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης, καθώς επιχειρούν 6 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα από αέρος

Ενισχύθηκαν ιδιαίτερα οι εναέριες δυνάμεις στην Φθιώτιδα και αυτή τη στιγμή επιχειρούν 6 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα σε μία προσπάθεια να περιορίσουν τα δύο κύρια μέτωπα τα οποία έχουν κατεύθυνση προς το χωριό Λογγίτσι και βρίσκονται σε απόσταση 500 μέτρων περίπου από τα πρώτα σπίτια .

«Οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και πρέπει πριν νυχτώσει να έχουμε περιορίσει τα μέτωπα της φωτιάς» υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφεριάρχης Φθιώτιδας κ. Θανάσης Καρακάντζας

Στο ανατολικό μέτωπο ήδη τα εναέρια μέσα περιόρισαν την ανεξέλεγκτη πορεία της φωτιάς ενώ σε αυτή τη φάση προσπαθούν να περιορίσουν και τα δύο μέτωπα βόρεια του χωριού που με τους πολύ ισχυρούς ανέμους έχουν κατεύθυνση προς τον οικισμό.

Οι κάτοικοι από το χωριό Λογγίτσι έχουν απομακρυνθεί και στο χωριό παραμένουν όσοι διαθέτουν γεωργικά μηχανήματα και βρίσκονται σε διάφορα σημεία και βοηθούν για την κατάσβεση όπως επίσης και κτηνοτρόφοι που προσπαθούν να εμποδίσουν την επέκταση της φωτιάς στις εγκαταστάσεις τους.

39 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα

Σε 39 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα. Για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν συνολικά 829 πυροσβέστες με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 327 οχήματα και περιοδικά επιχείρησαν 12 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές, μηχανήματα έργου και υδροφόρες από Ο.Τ.Α.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.