Βασιλακόπουλος: Συνεχίζω να δέχομαι απειλές – Ο εμβολιασμός είναι η λύση στην πανδημία

Βασιλακόπουλος: Συνεχίζω να δέχομαι απειλές – Ο εμβολιασμός είναι η λύση στην πανδημία

«Πρέπει να σοβαρευτούμε»

«Πρέπει να σοβαρευτούμε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι χάνουμε αυτή τη στιγμή ένα γεμάτο λεωφορείο του ΚΤΕΛ κάθε μέρα. Αν είχαμε ένα τέτοιο γεγονός κάθε μέρα δεν θα είχε ξεσηκωθεί σύσσωμη η χώρα για να βελτιωθεί η οδηγική μας ασφάλεια; Τώρα γιατί δεν ξεσηκώνεται η χώρα για το πώς θα εξασφαλίσουμε την υγειονομική μας ασφάλεια, ενώ βλέπουμε ότι το κατακαλόκαιρο η μεταδοτικότητα του ιού είναι η πιο μικρή», αναρωτήθηκε ο πνευμονολόγος, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Και όπως παραδέχθηκε, γίνεται καθημερινά στόχος απειλών, για τις θέσεις που έχει υπέρ του εμβολιασμού. «Αυτό συμβαίνει εδώ και μήνες, αν δει κάποιος τα σχόλια στο FB. Θα δει άπειρες απειλές, με αδιανόητο υβρεολόγιο. Για να έχεις άποψη για μια επιδημία πρέπει να το έχεις σπουδάσει. Η δημοκρατία στηρίζεται στη διαφωνία. Δεν μπορούμε να επιβάλουμε την άποψή μας με τον εκφοβισμό και την απειλή Αυτό είναι έλλειψη πολιτισμού».

Σύμφωνα με τον επιστήμονα, τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, για τον έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού, δεν είναι επαρκή. «Επιστημονικά μόνο ο εμβολιασμός μπορεί να δώσει λύσει στο πρόβλημα. Με ένα rapid test αν μπορούσαμε την εβδομάδα να βρούμε όλους όσοι νοσούν, θα είχαμε λύσει το πρόβλημα της πανδημίας».

Και όπως διευκρίνισε ο κ. Βασιλακόπουλος, είμαστε από τις χώρες που κάνουν πολλά τεστ αλλά δεν αρκεί αυτό. «Πρέπει να εμβολιαστούμε». Σχολιάζοντας τους εμβολιασμούς έξω από τις εκκλησίες είπε ότι αυτό είναι μια καλή πρακτική καθώς «όσο πιο κοντά πάει το εμβολιαστικό πρόγραμμα στον κόσμο, τόσο καλύτερα είναι. Ο κόσμος πρέπει να πεισθεί από τα νούμερα. Έχουμε πάθει μια μικρή αναισθησία στον θάνατο».