Γκάγκα: Γιατί το εμβόλιο δεν είναι επικίνδυνο

Γκάγκα: Γιατί το εμβόλιο δεν είναι επικίνδυνο

«Λογική η υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για μια ακόμη φορά καθώς τα νοσοκομεία της χώρας έχουν αρχίσει και δέχονται μεγάλες πιέσεις. Όπως τονίζουν ο εμβολιασμός αποτελεί μονόδρομο.

«Είναι πάρα πολύ λογικό να υπάρχει υποχρεωτικότητα για τους υγειονομικούς, είναι λογικό για την ασφάλεια ασθενών και υγειονομικών» τόνισε στον ΣΚΑΪ η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Σωτηρία.

«Το εμβόλιο δεν έχει ζώντα ιό, δεν επηρεάζει το ανοσολογικό υπόβαθρο του ανθρώπου, είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που δεν μπορεί κανείς να κάνει το εμβόλιο» εξήγησε η κ. Γκάγκα. «Μετά 5,5 δισεκ. δόσεις δεν χρειάζεται ερμηνεία τι έχουν δώσει τα εμβόλια στην ανθρωπότητα όλα αυτά τα χρόνια» υπογράμμισε.

«Υπάρχουν άνθρωποι, παρά τη φροντίδα, που δεν πάνε καλά, αυτό μας φοβίζει και μας στενοχωρεί» δήλωσε η Μίνα Γκάγκα.

Για το άμεσο μέλλον ανέφερε ότι «με φοβίζει πάρα πολύ το πώς θα είναι τα νοσοκομεία σε Αθήνα και της περιφέρειας και πώς θα είναι η ζωή για όλους, πρέπει να περιορίσουμε τη μετάδοση, για να γυρίσουμε στη φυσιολογική ζωή με εμβολιασμούς και τήρηση των μέτρων προφύλαξης».

«Είμαστε συνεχώς γεμάτοι, είμαστε το μεγαλύτερο βέβαια νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα, με το που αδειάζει ένα κρεβάτι ταυτοποιείται και έρχεται άλλος ασθενής. Η πίεση και οι εισαγωγές είναι καθημερινές. Πάνω από 300 κρεβάτια έχουμε και 84 κρεβάτια είναι μονάδες» ανέφερε.

Οι πανελλαδικές νοσηλείες, συνέχισε η κ. Γκάγκα, έχουν αυξηθεί κατά 25% μέσα σε 2 εβδομάδες, εμείς εδώ και σε 1 μήνα περίπου είμαστε συνεχώς γεμάτοι.

Αλλά νοσοκομεία πιθανόν πρέπει να ανοίξουν χρειάζονται καινούργια τμήματα, εμείς γυρίσαμε το νοσοκομείο σε λειτουργία COVID εδώ και 1,5 μήνα περίπου.

Για το προφίλ ασθενών από COVID διευκρίνισε ότι κάποιοι επέστρεψαν από διακοπές, κάποιοι ήταν στην Αθήνα και κόλλησαν από άλλους που γύρισαν από διακοπές... «Είναι ελάχιστοι οι εμβολιασμένοι ασθενείς που βρίσκονται στις μονάδες 20 με 30 στο σύνολο 340 με 360 ασθενών. Πολλοί από τους ασθενείς που είναι σε μονάδες ή καταλήγουν έχουν υποκείμενα».

Έχουμε, πρόσθεσε η κ. Γκάγκα, πολλούς μεγάλους ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο, αλλά έχουμε και 2 νεαρά άτομα τους έχουμε βάλει σήμερα στο νοσοκομείο χωρίς άλλα προβλήματα.