Κορονοϊός: Σε δύσκολη κατάσταση τα νοσοκομεία – Έκκληση από Παγώνη για εμβολιασμό των υγειονομικών

Κορονοϊός: Σε δύσκολη κατάσταση τα νοσοκομεία – Έκκληση από Παγώνη για εμβολιασμό των υγειονομικών

«Για να σωθούμε και να βγούμε από αυτήν την περιπέτεια πρέπει να εμβολιαστούμε».

Από την 1η Σεπτέμβρη τίθενται σε αναστολή ανεμβολίαστοι υγειονομικοί και αυτό έχει σημάνει συναγερμό σε κυβέρνηση και ειδικούς για τα κενά που θα υπάρξουν στα νοσοκομεία.

Τη δική της έκκληση έκανε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Mega, καιώς σημείωσε ότι οι συνθήκες στα νοσοκομεία είναι ήδη δύσκολες και κάλεσε όλους τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

«Είναι δύσκολα. Εκτός από τους ασθενείς Covid, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα από ασθενείς non Covid. Κάνω έκκληση προς όλους τους συναδέλφους που δεν έχουν εμβολιαστεί. Θα πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι».

Αν και σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία είναι εμβολιασμένοι κατά 95% περίπου, υπάρχουν ακόμα αρκετοί που πρέπει να εμβολιαστούν.

Τις τελευταίες μέρες και υπό τον φόβο της αναστολής, όλο και περισσότεροι υγειονομικοί έχουν σπεύσει να κλείσουν το ραντεβού εμβολιασμού τους.

«Για να σωθούμε και να βγούμε από αυτήν την περιπέτεια πρέπει να εμβολιαστούμε». Σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων που παραμένει στα ύψη, η κ. Παγώνη τόνισε πως αιτία είναι η μετάλλαξη Δέλτα.

«Θερίζει, δεν αφήνει τίποτα στο πέρασμά της. Είναι η απάντηση γιατί έχουμε πάνω από τα 4.000 κρούσματα, θανάτους και νοσηλευμένους. Η μετάλλαξη δεν παίζει, μας επιφυλάσσει εκπλήξεις».

Η κ. Παγώνη τόνισε πως για να περάσουμε από την πανδημία με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες θα πρέπει να εμβολιαστούμε. «Το μήνυμα προς όλους, εμβολιαζόμαστε για να σωθούμε».