Δολοφονία στη Μεσαρά Κρήτης: Επίθεση στον δολοφόνο από συγγενείς – Λιποθύμησε η μητέρα του θύματος

Δολοφονία στη Μεσαρά Κρήτης: Επίθεση στον δολοφόνο από συγγενείς – Λιποθύμησε η μητέρα του θύματος

«Τον είχε σαν παιδί του»

Σκηνές έντασης επικράτησαν στα δικαστήρια κατά τη μεταφορά του 27χρονου Ρουμάνου που ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον 39χρονο κτηνοτρόφο στη Μεσαρά Κρήτης.

Συγγενείς του θύματος από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (25/08) είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου και περίμεναν τον κατηγορούμενο, κρατώντας φωτογραφίες του άτυχου κτηνοτρόφου στα χέρια τους, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Παράλληλα, στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Όταν το αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ. που μετέφερε τον 27χρονο έφτασε στον χώρο των δικαστηρίων συγγενείς και φίλοι έτρεξαν προς το μέρος του φωνάζοντας. Οι αστυνομικοί δεν τους επέτρεψαν να τον πλησιάσουν ενώ μόλις ο δράστης πέρασε το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου η μάνα του θύματος δεν άντεξε και λιποθύμησε στα σκαλοπάτια.

Μαζί με τον 27χρονο στον εισαγγελέα μεταφέρθηκε και ο 30χρονος ομοεθνής του που σύμφωνα με την κατάθεση του καθ’ ομολογίαν δράστη ήταν εκείνος που του προμήθευσε την καραμπίνα με την οποία σκότωσε τον άτυχο κτηνοτρόφο.

Δολοφονία στη Μεσαρά Κρήτης: Συγκλονίζει η μαρτυρία του επιχειρηματία που πήγε να «μπλέξει» ο δολοφόνος

Την ίδια ώρα συγκλονίζει η μαρτυρία του 38χρονου επιχειρηματία της Μεσαράς που βρέθηκε «μπλεγμένος» στη δολοφονία του 39χρονου. Ο 38χρονος ήταν από τους τελευταίους που είδε ζωντανό τον άτυχο κτηνοτρόφο με τον 27χρονο να καταθέτει στις αρχές ότι αυτός ήταν ο δολοφόνος.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί κατά την διάρκεια της προανάκρισης διαπίστωσαν την πλεκτάνη που στήνεται σε βάρος του με τα στοιχεία τελικά να αποδεικνύουν πως ο δράστης της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 39χρονου Νίκου ήταν ο 27χρονος ρουμάνος εργάτης του.

«Τον είχε σαν παιδί του»

Για τον 27χρονο από τη Ρουμανία που σκότωσε τον 39χρονο γιο της μίλησε η μητέρα του. «Τον είχε σαν παιδί του. Του είχα πει να τον διώξει αλλά μου έλεγε πως είναι καλός στη δουλειά του. Αυτό τον έφαγε. Η ζήλια, η κακία, η πονηριά των ξένων;» λέει σύμφωνα με το neakriti.gr.

Υποστήριξε επίσης ότι ο Ρουμάνος είχε επιχειρήσει στο παρελθόν να σκοτώσει οδηγό ταξί τυλίγοντας ζώνη στον λαιμό του.