Φωτιά στα Βίλια: «Δυστυχώς δεν είναι καλά τα νέα» – Προειδοποίηση για ριπές έως και εννέα μποφόρ

Φωτιά στα Βίλια: «Δυστυχώς δεν είναι καλά τα νέα» – Προειδοποίηση για ριπές έως και εννέα μποφόρ

Τι αναφέρει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης

Ισχυρότατοι άνεμοι θα πνέουν όλη την υπόλοιπη ημέρα στα Βίλια, την ώρα που η νέα μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σήμερα, Δευτέρα (23/08) στην περιοχή συνεχίζει το καταστροφικό έργο που άφησε η προηγούμενη πριν από λίγες ημέρες.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, έδωσε τα προγνωστικά του στοιχεία για το υπόλοιπο της μέρα, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «δυστυχώς τα νέα δεν είναι καλά».

Αναλυτικά όσα είπε στο δελτίο του καναλιού:

«Δυστυχώς δεν είναι καλά τα νέα μιας και φαίνεται ότι και τις επόμενες ώρες θα επικρατήσουν πολύ δυνατοί βοριάδες που πνέουν ήδη στην περιοχή. Θα φτάνουμε σε εντάσεις τα έξι με επτά, οι ριπές θα ξεπερνάνε τα έξι με επτά Μποφόρ, θα πάμε δηλαδή σε οκτώ, τοπικά ακόμα και εννέα μποφόρ. Θα οδηγηθούμε έτσι μέχρι και τις βραδινές ώρες δηλαδή και νωρίς το βράδυ. Στη συνέχεια θα αρχίσουν αν υποχωρούν οι άνεμοι. Δηλαδή δεν φαίνεται να πέφτουν σημαντικά κατά τη διάρκεια της νύχτας απλά θα πάμε κοντά στα έξι μποφόρ. Θα έχουμε δηλαδή μία μικρή εξασθένιση. Παρόλα αυτά και η αυριανή ημέρα δείχνει να είναι αρκετά δύσκολη για την ευρύτερη περιοχή και γενικότερα την Αττική αφού οι βοριάδες θα συνεχίσουν να ενισχύονται από την έναρξη της ημέρας για να πάμε μέχρι και αύριο αργά το απόγευμα που θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για μία πιο ουσιαστική εξασθένιση αυτών των πολύ δυνατών ανέμων οι οποίοι θα πρέπει να τονίσουμε ότι επειδή εκεί οι περιοχές είναι ορεινές, ημιορεινές λειτουργούν σαν καταβάτες που σημαίνει ότι είναι αρκετά ξηροί άνεμοι».